Ер Србија ускоро уводи два "ембраера", у Београду представљен нови модел бразилске компаније

Компанија Ер Србија саопштила је да ће у наредном периоду у саобраћај увести два авиона типа "ембраер Е195", а у Београду је одржан демонстрациони лет модела Е195-Е2.

Директор за комерцијалу и стратегију "Ер Србије" Бошко Рупић истакао је да летелице имају 118 седишта и савршено одговарају плановима авиокомпаније за даље ширење мреже дестинација.

"Пре него што смо се определили за Е195, уско смо сарађивали са ембраер тимом како бисмо пронашли тип авиона који нам највише одговара. Данас смо у Београду имали прилику да се упознамо и са најмодернијим ембраер авионом Е195-Е2 и да од представника те компаније сазнамо све информације о том типу летелица", додао је Рупић.

Потпредседник продаје за Европу компаније "Ембраер комершал авиејшн" Фернандо Маинарди објаснио је да су авиони тог типа 10 одсто лакши и троше 12,5 одсто мање горива од конкуренције.

Путници ће уживати у ембраеровој конфигурацији "два плус два", што значи да нема средњих седишта, плус веће канте за смеће, амбијентално осветљење и тиша кабина, додао је Маинарди.

За капетане који лете на ембраеру типа Е195-Е1, који ће се ускоро наћи у флоти "Ер Србије", прелазак на летелицу типа Е2 неће бити посебно захтеван, наводи "Ер Србија".

У саопштењу се истиче да ће им бити потребно око два дана додатне обуке да би посада прешла на новији тип авиона, што значи да авиокомпанија неће имати високе трошкове, нити ће увођење нових типова летелица утицати на операције.

уторак, 17. септембар 2024.
16° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи