Читај ми!

Мали: Радови на припреми изградње објеката за Експо теку по плану

Радови на припреми за изградњу објеката за Експо 2027 теку по плану, изјавио је први потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали који је генералном секретару Међународног бироа за изложбе (БИЕ) Димитрију Керкентзесу предао досије за признање изложбе.

Досије за признање изложбе је последњи, али најважнији документ који треба да предамо како бисмо и формално завршили кандидатуру за домаћина Експа 2027, рекао је министар финансија Синиша Мали.

Додао је да је то документ који садржи највише детаља око правних, финансијских аспеката изложбе, као и учесника изложбе.

Мали је навео да се сада ради до један сат ноћу, да су почели радови изнад земље, да су сви шипови постављени и да већ има око 80 стубова који се виде изнад земље.

Најавио је да ће половином октобра почети изградња 1.500 станова, а на пролеће и изградња Акватик центра.

Истакао је да ће 26. новембра бити одржана скупштина БИЕ и да се може очекивати да ће дан касније, дакле 27. новембра из Владе Србије кренути позиви ка земљама за учешће на Експо 2027 у Београду.

Према његовим речима, Србија би тада требало да добије и заставу изложбе.

Генерални секретар Међународног бироа за изложбе рекао је да је од тренутка када је Србија добила кандидатуру схватио да ће то бити изузетан догађај за цео регион и овај део Европе.

“Јуна прошле године када је објављена кандидатура видимо колико је посла урађено, верујемо да ће то бити прилика да цео свет дође у Србију и види Србију у најбољем светлу”, рекао је Димитријт Керкентзес.

четвртак, 05. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару