Читај ми!

Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по нижим ценама

Грађани ће од 1. септембра до краја октобра у оквиру акције "Најбоља цена" по ценама које су повољније од акцијских у 2.500 малопродајних објеката моћи да купе 81 врсту производа, заправо 700 конкретних производа, изјавио је премијер Милош Вучевић на представљању акције.

Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по нижим ценама Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по нижим ценама

Премијер Милош Вучевић је на представљању ове акције истакао да ће они имати ознаку "најбоља цена" и да ће их бити у продавницама које их буду продавале.

Реч о прехрамбеним и производима за личну и кућну хемију, као што су месо, јабуке лук, кафа, риба, шампони, тоалет папир и слично.

Навео је и конкретне производе и њихове нове цене и истакао да снижење у просеку износи 26,82 одсто и да ће домаћинства моћи да уштеде од осам до 22.000 динара.

Вучевић је рекао да се припрема још много других мера како би се помогло грађанима и истакао да Влада мора да води рачуна пре свега о грађанима и да је проблем ако трговци на њима остварују екстрапрофит.  

Премијер каже да све мора пажљиво да се припреми да се не би нарушио принцип тржишне економије и како се ником не би оспорило право да послује.  

"Понављам, ја немам проблем да ико има профит, али само имам проблем ако неко ствара екстра профит. Ми морамо као Влада да водимо рачуна и о грађанима, и о привреди, и једно и друго чини амбијент једне државе. Пре свега, морамо да водимо рачуна о грађанима, о људима са нижим зарадама, о пензионерима, да осете бригу државе", нагласио је Вучевић.  

Захвалио је свима који су се и приватног сектора укључили.  

"Још једном, 81 категорија производа, а суштински 700 конкретних производа, у преко 2.500 малопродајних објеката, просечно снижење 26,82 одсто, у односу на најбоље цене које су имали у тим продавницама. Од ланца до ланца ће зависити, али ће свуда бити најбоља цена у односу на најбољу цену коју су до сада имали", рекао је Вучевић.

"Није иста прича за сваки производ"

Вучевић напомиње да нове "најбоље цене" трговинских производа које је представио не могу бити унифициране, јер ни трговински ланци немају идентичне понуде, али је појаснио да су обавезни у односу на конкретан вид производа да изађу са најбољом ценом.

На питање када ће, рецимо, са тим најбољим ценама бити регулисано тржиште млечних производа, те да на пример производ паладинова гауда, која у Србији кошта око 18 евра по килограму, у БиХ у Хрватској кошта око 6 евра по килограму, Вучевић каже да је то много теже и комплексније питање и да није једноставно детектовати како и где долази до формирања одређених цена, пошто није иста прича за сваки производ и није иста прича ни за сваки трговачки ланац.

Он је навео да није истина да само трговци учествују у формирању цена и да има много фактора које треба узети у обзир.

У Влади Србије где је представљена акција, приказани су производи који ће моћи да се купе по сниженим ценама.

Председник Александар Вучић најавио је синоћ да се акција односи на 81 производ, од прехрамбених намирница, до сапуна и прашка, који ће од 1. септембра до 31. октобра имати цене ниже од акцијских.

четвртак, 29. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару