Читај ми!

Малим и средњим предузећима доступно 227 милиона евра кроз иницијативу "Уникредит за Србију"

Подршку развоју малих и средњих предузећа Уникредит Група унапређује и подиже на нови ниво, покретањем свеобухватне иницијативе "UniCredit for CEE", у оквиру које се налази и "Уникредит за Србију".

"Уникредит за Србију" је иницијатива за подршку малим и средњим бизнисима, како би се на прави начин суочили са свим тржишним изазовима и били конкурентнији. Подразумева сет производа и услуга обухваћених кроз три сегмента: финансирање, одржавање рачуна и саветодавне услуге, у циљу њиховог даљег оснаживања и раста.

Клијенти Уникредит банке у Србији имају могућност коришћења различитих кредитних линија, у укупном износу од 227 милиона евра, а које им могу помоћи у даљем развоју пословања.

Током 2024. године банка је омогућила девет програма финансирања који имају за циљ да клијентима олакшају улагања у одрживе праксе пословања и зелене технологије, које су данас неопходне за конкурентност на тржишту. Фокус подршке је на секторима здравства, образовања и одрживе пољопривреде, а посебна пажња стављена је на унапређење пословања која доприносе прилагођавању климатским променама, или позитивно утичу на друштвену инклузију и равноправност полова.

Банка је поједноставила и скратила период клијентима да дођу до неопходних извора финансирања, а када се говори о отварању рачуна, клијенти са једноставном власничком структуром рачун могу отворити за само један дан. Увођењем аутоматске евалуације клијената, додатна документација није више неопходна, чиме су сви процеси значајно скраћени, поједностављени и максимално аутоматизовани.

Малим и средњим предузећима у транзицији ка унапређењу одрживих пословних модела важно је да буду правилно усмеравани и информисани о свим могућностима и начинима финансирања. Стога је један од важних сегмената иницијативе "Уникредит за Србију" и саветодавна услуга, кроз коју мала и средња предузећа имају на располагању експертизу банке, како би им пословање било олакшано. До сада је организовано више од 15 радионица на различите теме, где су запослени банке могли да поделе своја знања и експертизу. Банка ће наставити да приближава програме финансијске подршке клијентима кроз различите пословне конференције, као и да награђује сарадњу са њима кроз кампању "Награђујемо када успешно сарађујемо".

Никола Вулетић, председник Извршног одбора "Уникредит Банк Србија", изјавио је овим поводом: "Снага привреде може се, између осталог, мерити и степеном развоја малих и средњих предузећа и предузетништва, јер је њихов утицај на економију од огромног значаја. Кључни аспекти снаге малих и средњих предузећа су развој локалне заједнице кроз стварање нових радних места, развој иновација и предузетничког менталитета, а нама у Уникредит банци јесте циљ да управо те области оснажујемо помажући нашим партнерима. Кроз ‘Уникредит за Србију’ ширимо нашу базу производа и услуга, и нудимо прилику нашим клијентима за размену најбољих пракси из Европе. Додатно, банка је обогатила своју понуду креиравши клуб ‘Наш привредник’, односно сегмент пословања који у фокус у потпуности ставља потребе малих и средњих предузећа".

Кроз иницијативу "UniCredit for CIE" ствара се додатни миље да клијенти банке искористе бројне посебне понуде са повећаним гаранцијама за повољније услове, захваљујући снажној сарадњи са више од 25 домаћих и међународних партнера.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару