Читај ми!

На деоници брзе пруге Нови Сад – Врбас постигнута брзина од 202 километра на сат

Приликом тестирања на деоници брзе пруге Нови Сад – Врбас постигнута је брзина од 202 километра на час, објавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Немачка компанија Дојче бан (DBST) која тестира брзу пругу од Новог Сада до Суботице коју Србија гради са својим кинеским партнерима тестирала је у среду деоницу брзе пруге од Новог Сада до Суботице.

Већ првог дана тестирања постигнута је брзина од 202 километра на сат, чиме је потврђен квалитет изградње брзе пруге, навео је на Инстаграму министар Горан Весић.

"Српске брзе пруге су спој кинеске технологије и европских стандарда. Све наше брзе пруге изграђене су у потпуности по европским стандардима у складу са директивама ЕУ и српским законом о интероперабилности железничког саобраћаја. Брзу пругу коју сада градимо од Новог Сада сертификује за стандарде ЕУ једна од највећих европских компанија из Холандије, а техничку контролу и пријем ради угледна немачка компанија Дојче бан", навео је Весић.

Почетком децембра ове године почеће саобраћај на брзој прузи до Суботице. Србија ће имати 183 километара брзих пруга, а од Београда до Суботица стизаће се брзим возом за 80 минута, до Бачке Топола за 64 минута, а до Врбаса за 53 минута.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара