Читај ми!

Немачка компанија "Хансгрое“ отворила фабрику у Ваљеву

Немачка компанија "Хансгрое“ отворила је у Ваљеву фабрику санитарне опреме, у присуству председника Александра Вучића. Немачки произвођач санитарија у нови погон уложио је 85 милиона евра и запослиће 1.000 људи.

Председник Александар Вучић је заједно са представницима компаније" Хансгрое" пресекао врпцу, чиме је фабрика у Ваљеву званично пуштена у рад. Рекао је да је то велика ствар за тај град и нашу земљу, као и да ће "Хансгрое" од краја следеће године запослити 300 радника и после до 1.000.

"Ту су и Бицерба и Хајсенс, урадићемо и брзу саобраћајницу од Лаковца до Ваљева најкасније до марта, гасовод треба да дође у Ваљево, долази до 15. октобра, и када урадимо болницу за 90 милиона евра и халу од 15 до 20 милиона евра - то ће бити нови град", рекао је Вучић. 

Подсетио је да треба да се обнови и преостали део барске пруге, од Ваљева до Врбнице на граници са Црном Гором.

Рекао је да је "Хансгрое" најбољи у свету у тој бранши и да је то једна од најбољих немачких компанија.

"Сада имају 50 запослених, врше обуке, када одете у Беч у хотел, Берлин и друге европске градове, у 80 одсто случајева тушеве које видите биће направљени у Србији", рекао је Вучић.

Додао је да ће до краја године немачка компанија запослити у Ваљеву више од 100 људи и до 2027. године имаће 1.000 запослених.

Ово ће да подиже Ваљево, нагласио је Вучић и додао да је инвестиција у нову фабрику вредна 85 милиона евра.

Амбасадорка Немачке Анке Конрад рекла је да је Србија повољно пословно окружење и да улагањем у економију, културу и политику у Србији, Немачка подржава њен европски пут.

Генерални директор компаније "Хансгрое", Јирген Каламбах рекао је да ће ова фабрика бити важна, јер ће се јачати њихова производна мрежа у Европи.

"Наша нова фабрика је наставак високог квалитета наше компаније. На овој локацији јачамо и европску производну мрежу, јер ће ово бити један од њених главних стубова за опслуживање европских купаца, баш овде у Ваљеву“, рекао је он.

Фабрика је отворена у Индустријској зони Ваљево.

Производи компаније "Хансгрое"

Производи компаније "Хансгрое" се могу наћи у бројним хотелима са пет звездица и бутик хотелима, приватним вилама и корпоративним представништвима широм света, између осталих у највишој згради на свету.  

"После само 15 месеци изградње, спремни смо за производњу првих славина у наредним месецима", наводе из компаније. Реч је о пројекту за градњу ливнице за изливање тела славина, што је друга фаза од укупно четири фазе пројекта за градњу фабрике у Ваљеву. 

Трећа фаза обухватиће галванизацију, а четврта проширење производног комплекса за још 30.000 метара квадратних. 

Производња славина налази се територији Ваљева у оквиру привредне зоне, у источном делу града. Укупна површина парцеле је 130.700 метара квадратних. 

Пројектом је планиран капацитет производње од четири милиона тела батерија, и то три милиона месинганих тела и око милион компонената од цинка (тела или ручица) годишње.

Немачка компанија "Хансгрое Груп", са седиштем у Немачкој, основана је давне 1901. године, а данас један глобални лидер у области, дизајна и иновација у индустрији санитарне опреме за кухиње и купатила. 

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару