Читај ми!

"Бимал Група" потпуно преузела фабрику јестивог уља "Сунце" из Сомбора

"Бимал Група" успешно је завршила поступак потпуног преузимања сомборске фабрике за производњу јестивог уља "Бимал Сунце" и на тај начин постала једини власник компаније.

"Бимал Група" је 2019. године као већински власник стекла непосредну појединачну контролу над сомборском фабриком уља "Сунце", а 25. маја ове године стекла је 100 одсто власништва, куповином остатка удела од мањинског сувласника.

Потпуно преузимање фабрике "Бимал Сунце" је био примарни циљ "Бимал Групе" још од самог почетка поступка преузимања сомборске фабрике за производњу јестивог уља.

"Циљ наше аквизиције је јачање позиције 'Бимал Групе' на Западном Балкану, те даља консолидација индустрије уља у регији. У протекле три године фабрика 'Бимал Сунце' је технички и технолошки реконструисана, те је производња финалног производа доведена на планирани ниво од 200 тона дневно. У току су даље инвестиције које за циљ имају подизање ефикасности фабрике и производње која је комплементарна фабрици 'Бимал' из Брчког", каже Илија Студен, председник управе "Студен Групе" и генерални директор компаније "Бимал".

Студен истиче да је укупни инвестициони циклус који је започет 2019. године вредан преко 35 милиона евра.

"Бимал Група" ће производњом у две фабрике, у Брчком и у Сомбору, годишње пласирати више од 250.000 тона полупроизвода и готових производа на домаћа тржишта, као и на своја традиционална извозна тржишта Турске и Блиског истока.

Такође, виши производни капацитети значе и чвршћу позицију на тржишту Европске уније, где "Бимал" већ извози своје специјалне производе, као и потпуно остваривање потенцијала извоза на тржиште југоисточне Азије.

понедељак, 25. септембар 2023.
° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"