Ванредни састанак надзорног одбора Европске централне банке, банкарски сектор стабилан

Европска централна банка одржала је састанак надзорног одбора како би размотрилa рањивост у банкарском сектору еврозоне. Европски банкарски сектор стабилан, за сада без хитних акција Европске централне банке.

Надзорни одбор, који директно надгледа 111 зајмодаваца у еврозони, обично се састаје сваке три недеље, али је ове недеље одржао два ванредна састанка због превирања на тржишту.

Сврха састанка била је праћење ликвидности у банкарском сектору еврозоне и праћење рањивости банака, али се не очекује да ће Европска централна банка предузети било какву хитну акцију.

Акције банака су ослабиле током протекле недеље, прво уплашене колапсом банке Силицијумска долина и пропадањем још две америчке банке.

Затим је у среду уследио пад акција Креди Свис банке од 30 одсто, која је окончана у четвртак након што је Швајцарска национална банка обезбедила 50 милијарди швајцарских франака.

Након краткотрајног опоравка акције те банке поново падају.

Портпарол Немачке владе рекао је да нема разлога за забринутост за немачки банкарски сектор.

Тренутна ситуација са европским банкама није упоредива са финансијском кризом из 2008. године, сматрају у немачкој влади.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво