Читај ми!

Тражи се кревет више - упознајте Београд на месту где се срећу Београђани

Београд је у туризму достигао рекордну 2019. годину и очекује се милијарду евра прихода, потврдио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације престонице. Истиче да су, већ сада уочи Нове године, сви хотели пуни и да се тражи кревет више. Представио је нови филм ТО који позивом "Упознајте Београд на месту где се срећу Београђани" поручује гостима из целог света да посете српску престоницу.

"Упознајте Београд на месту где се срећу Београђани. На месту где се срећу стари Београд са модерним животом европске престонице. На месту где се срећу стари Београд са модерним животом европске престонице". Тим речима почиње нови филм "Добродошли у Београд "Туристичке организације Београда, који позива госте из целог света да посете српску престоницу.

Миодраг Поповић истиче да филм обухвата пет тема, пет филмова који су преточени у један који ће представљати Београд у 2023. години.  

У кадровима Београда из ваздуха, у којима доминирају Београдска тврђава, ушће Саве у Дунав, Храм светог Саве, односно секвенце из филма "Добродошли у Београд", у коме учествују и наши познати глумци и из личног угла преносе делиће свог искуства о животу у  престоници.

Подсетио је да је претходни филм "Шетња кроз и историју и културу" донео значајне резултате за туризам у претходним тешким годинама короне.

"И тај филм је био један искорак и био је примећен и ми смо у светској конкуренцији 137 филмова други са врло скромним и ограниченим средствима", наводи Поповић.

Покушаће, каже,  Београд да представе и онлајн, али и кроз читаву серију промоција на различитим тржиштима, како би и привреди помогли да дође до различитих тржишта широм света.

Милијарду евра прихода 

Истиче да резултати за првих десет месеци показују да је Београд у туризму стигао рекордну, 2019. годину. 

"Већ у октобру смо имали резултате какве смо имали за читаву 2019. годину. Према томе годину ћемо завршити опет рекордно. До октобра смо имали око два милиона и 700.000 ноћења. Очекујем да ћемо пребацити три милиона ноћења, што нас сврстава у ред водећих европских градова туристичких дестинација",  наглашава директор ТО Београд.

Од укупног броја ноћења у Београду 85 процената су реализовали странци. Поповић указује да Београд зависи и доходује од страних гостију, да се очекује око милијарду евра, а можда и мало преко тога, прихода од туризма и сектора услуга. 

Празници у Београду 

"Нама долазе гости буквално из читавог света. Читава Европа, укључујући госте из Руске Федерације, Азербејџана, Казахстана. Долазе из САД, из многих других земаља. И у октобру и новембру смо имали попуњеност капацитета око 85 посто. када се каже тражи се карта више за неки представу или спотски догађај, тако се тражи кревет више", каже директор.

Каже да ће приватни смештај, који је протеклих година удвостручен,  помоћи свакоме ко дође за Нову годину у Београд да нађе адекватан смештај.

"Иначе хотели су већ сада пуни", потврдио је Поповић. 

Оцењује да је приоритет Туристичке организације у идућој години, пре свега да задржи постојећу позицију али и да се, како је рекао, појачају постојећа тржишта и да Београд изађе и на нека нова.

"Очекујемо и да нам се реализују неки нови пројекти, нове атракције, инфраструктурни пројекти који ће ући у туристичку понуду нашег града", закључио је Миодраг Поповић. 

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи