Читај ми!

Зашто је важно осигурати увоз и не ослањати се само на једног купца или добављача

Свет је пред новим глобалним изазовима, почев од последица короне на економију, па до зелене транзиције. Зато је веома важно осигурати пословање, у чему француска агенција Кофас може да да велики допринос, изјавио је француски амбасадор Пјер Кошар који је у амбасади те земље приредио пријем поводом 15 година рада те агенције у нашој земљи.

Када имате базу података за 132 милиона компанија у свету, онда су ризици сведени на најмању могућу меру. Ипак, свет је пред сталним изазовима и како се појављују тешкоће, компаније за осигурање увоза ће бити потребније.

"Геополитичка ситуација се усложњава. Енергетска безбедност, храна, украјински конфликт, само су неки од изазова. Србија и Балкан имају политичку подршку Француске како би се што боље изборила са изазовима на путу ка Европској унији", каже Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији.

Агенција Кофас осигурава извоз вредан 500 милијарди евра. Настала је 1946. година да помогне франуски извоз, а сада послује у 130 земаља. Осим осигурања у Кофасу виде превенцију ризика и добре информације пре закључивања посла као главну полугу бизниса.

"И оно што стално потенцирамо то је дисперзија ризика. Значи, не ослањати се на само једног купца или да вам купац носи већи део промета и супротно - на добављаче. Јер ако вам један добављач направи проблем у ланцу снабдевања, то аутоматски привлачи несрећне догађаје", каже Јелена Ђукић Радичевић, директор Кофаса Србија.

"Данас је лествица подигнута јер је број фирми све већи и већи и потребан вам је партнер. Пртнер уколико желите да проширите базу ваших купаца и базу ваших добављача. Када се распитујете о међународној срадњи коме ћете да продате ваш производ, увек је наћи лако купца, али је тешко наћи квалитетног купца који ће вам платити", рекао је Велимир Лукић, професор Економског факултета.

У свету али и Европи, све више фирми је пред стечајем. То се односи на бранше које зависе од енергената али и покиданих ланаца добављача.

Ако компаније не добију информацију на време и оне могу лако да се нађу у тешкоћама. Продају свој лош портфолио због штете испод цене или оду под лед заједно са партнером.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи