Читај ми!

Министарка с директорима јавних предузећа: Обезбеђене довољне количине гаса

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је са представницима јавних предузећа у области енергетике о ситуацији у тим компанијама, плановима за наредни период и даљој сарадњи с тим министарством.

Дубравка Ђедовић одржала је састанак са представницима Електропривреде Србије, Електромрежом, Електродистрибуцијом, Јавним предузећем за подземну експлоатацију угља "Ресавица", Транснафтом АД Панчево, Транспортгасом и Србијагасом, саопштило је ресорно министарство.

Имајући у виду актуелну ситуацију са енергентима на глобалном нивоу, министарка Ђедовић је истакла да је важно сумирати ситуацију у јавним предузећима, направити планове за наредни период и предупредити евентуалне проблеме.

С обзиром на то да је данас почела грејна сезона, Ђедовићева је оценила да су обезбеђене довољне количине гаса и да је приоритетни задатак обезбеђивање континуиране производње електричне енергије и проналажење начина за уштеду, на начин да потребе грађана и привреде буду задовољене.

"Наш заједнички задатак је да учинимо све како бисмо обезбедили енергетску сигурност нашим грађанима и привреди. Зато смо данас овде да разговарамо о стратешким пројектима, активностима и одговорности свих нас активних ученика у енергетском сектору", истакла је министарка.

Представници јавних предузећа известили су министарку Ђедовић о тренутној ситуацији и новој министарки пожелели пуно успеха на дужности.

Душан Бајатовић, директор "Србијагаса", рекао је да су сва складишта гаса пуна и да су те залихе обезбеђене захваљујући мерама које је Влада Србије предузела.

Приоритет Министарства и нове владе је даља неопходна реформа енергетског сектора, али и инвестициони планови и наставак капиталних пројеката, оценила је Ђедовићева.

Изразила је уверење да ће будућа сарадња Министарства и јавних предузећа бити ефикасна и да ће заједничким радом успети да предупреде и превазиђу све евентуалне изазове.

Најавила је да ће у наредном периоду обавити и појединачне разговоре са директорима предузећа, што ће убудуће бити пракса у раду тог министарства.

понедељак, 16. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи