Читај ми!

У Смедереву отворена фабрика компаније Кепфер, посао за 250 радника

Немачка компанија Кепфер, која производи зупчаникеза аутомобилску индустрију, отворила је нови производни погон на 2.600 квадратних метара у Смедереву. То је први од планирана 4 погона, у којима ће бити запослено 250 људи. Вредност инвестиције те компаније у првој фази је 10 милиона евра.

Компанија "Кепфер", у Смедереву послује већ четири године. Производњу је почела у изнајмљеном простору, а сада послује у новој сопственој згради.

"Отворене су све могућности за напредовање, учи се доста, доста дају значаја даљој едукацији", каже запослени Перица Живановић.

Лазар Милошевић који је такпође запослен у Кепферу каже да је презадовољан јер имају нове машине, нове мерне уређаје и све што је потребно за даљу производњу и рад.

Директор немачке компаније је похвалио брзину којом је зграда изграђена, и очекује да ће наредна фаза проширења бити готова за две године.

"Наш циљ је да у наредном периоду ову зграду напунимо опремом за још више квалификованих радника", каже директор компаније Томас Кепфер.

Компанија је донирала ЦНЦ машину средњој Техничкој школи у Смедереву и тако учествује у дуалном образовању.

"Захваљујем вам на овој иницијативи која ће се, надамо се једног дана претворити у сарадњу у области дуалног образовања", истакла је амбасадорка Немачке у Србији Анке Конард.

Компанија није конкурисала за подстицаје Владе Србије. Реч је о чистом гринфилд пројекту.

"У наредним фазама, фабрика ће нарасти до 10.400 квадратних метара и инвестиција би требало да износи преко 30 милиона евра. Немачке компаније у Србији запошљавају 78.000 радника. Немачки инвеститори су сигурни инвеститори", нагласила је министарка привреде Анђелка Атанацковић.

"Кепфер Група" има традицију дугу више од 160 година и има још два објекта у Европи.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи