Читај ми!

Вучић и Брнабићева с представником КИА о унапређењу сарадње у ауто-индустрији

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић разговарали су у Београду са специјалним изаслаником Владе Републике Кореје, председником и генералним директором корпорације КИА Хоом Сунгом Сингом о унапређењу сарадње у области високих технологија и аутомобилске индустрије.

Aлександар Вучић je истакао да је Република Кореја трећи економски партнер Србије у азијско-пацифичком региону.

Навео је и да је компанија "Јура Србија", са досадашњим улагањем од 100 милиона евра, на осмом месту највећих српских извозника, саопштила је прес служба председника.

Вучић и директор КИА разговарали су о унапређењу укупне сарадње са посебним освртом на економију, а теме састанка биле су и развој сарадње у области високих технологија и аутомобилске индустрије, као и долазак нових корејских инвеститора у Републику Србију.

Хо Сунг Сонг похвалио је пословно окружење и повољне услове за улагања у Србији, који директно утичу на повећање прилива страних инвестиција, саопштила је прес служба председника. 

Александар Вучић је рекао да се нада да ће корејски инвеститори у Србији видети шансу за развој свог пословања, објавио је Вучић на Инстаграму.

Брнабић и председник КИА корпорације о развоју сарадње

Са специјалним изаслаником Владе Кореје и председником и извршним директором корпорације Киа Хоом Сунгом Сонгом разговарала је и председница Владе Србије Ана Брнабић.

Оценила је да билатералне односе наших земаља карактерише интензивирање политичког дијалога на високом нивоу и континуирано јачање политичких, економских и културних веза.

Говорећи о економској сарадњи и страним инвестицијама, премијерка је навела да постоји повећано интересовање корејских компанија за улагање на српском тржишту, које су нашу земљу препознале као добру инвестициону дестинацију.

Директор корејске корпорације истакао је да је препознао Србију као земљу лидера у региону када су у питању стране инвестиције и да је могуће размотрити оквире за неку будућу сарадњу у области високих технологија и аутомобилске индустрије.

Корејска делегација известила је председницу Владе и о кандидатури Кореје за организацију изложбе EXPO 2030. године у Бусану.

Брнабић је оценила да постоји изузетна сарадња и у области дигитализације и унапређењу електронских сервиса јавне управе у Србији, и истакла да ће две земље успети да унапреде и прошире сарадњу и у области ИТ индустрије, али и у области аутомобилске индустрије у којој Кореја постиже изузетне резултате и умногоме може да допринесе развоју тог сектора у Србији.

Састанку је присуствовао и амбасадор Републике Кореје у Србији Ли Ђеунг.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи