Читај ми!

Грађани Лознице и Љубовије знају како може да се уштеди

Цене животних намирница, кућне хемије, али и рачуна за комуналије већ неколико месеци расту. То је разлог због којег су многи морали да преиспитају своје навике и смање трошкове. Како и на чему може да се уштеди.

За куповину појединих прехрамбрених производа, а нарочито кућне хемије, у неким маркетима је према речима грађана, рачун на каси виши и за 30 одсто.

У потрази за јефитинијим и артиклима ниже класе не пада им тешко, тврде, да обиђу више продавница. Ипак, има и оних који сматрају да се уштеда остварује само квалитетом.

"Оно што сам морала да купим и онда и сад гледам, отприлике су то исте навике, пензионерима мало треба", сматра једна од анкетираних грађанки Љубовије.

"Искључиво купујем производе који су на акцијама, јер су ми примања мала и многих ствари сам се одрекла", рекла је друга жена.

"Никад није скупо ако је роба квалитетна", истиче мештанин Љубовије.

Струју, воду и огрев, грађани већ годинама штеде уобичајеним методама. Дрва, угаљ, али и пелет углавном су већ набавили, али по ценама, кажу, и дупло вишим него прошле године. Зато ће, додају, грејати мање просторија, али и завртати радијаторе када не бораве у домовима.

Грађани Лознице кажу да гасе сијалице где нису потребне, веш се мора прати, мора да се кува - све на струју.

Такође указују да се штеди по јефитиној тарифи што је могуће.

И док је штедња за неке одувек била изазов, другима је начин живота. А ове зиме, штедише ће, према речима државних званичника, коначно бити и награђене, јер ће домаћинства која уштеде 5 до 20 одсто струје добити попуст 15 одсто.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи