Читај ми!

Директор "Шела": Европа ће морати да штеди гас и струју и наредних зима

Окретање леђа руском гасу скупо кошта Европу. Чешка, која председава Европској унији, заказала је хитан састанак министара енергетике за 9. септембар, а директор "Шела" Бен ван Беурден упозорaва да би Европа могла да буде суочена сa ограниченим приступом енергентима неколико година.

Директор највеће европске нафтне компаније Бен ван Беурден сматра да би енергетска криза могла потрајати неколико година, након што су цене гаса прошле недеље скочиле на рекордне нивое.

"Криза ће ставити на искушење солидарност држава чланица Европске уније, с обзиром на то да ће свака поједина влада бити присиљена да одлучује о начину на који ће обезбедити наставак рада кључних индустријских сектора", сматра Бен ван Беурден.

Рекао је да је пред нама неколико зима током којих ће морати да се траже решења кроз уштеде и редукције.

"Да ће раздобље пред нама бити на неки начин лако или да ће се све брзо завршити – мислим да је то фантазија коју би требало да оставимо по страни", закључио је директор "Шела".

Чешка, која председава Европској унији, заказала је хитан састанак министара енергетике за 9. септембар.

"Оно што се дешава је паневропски проблем, има утицаја на све земље, на неке више, на неке мање. Уверени смо да је најбоље решење оно које се односи на целу Европу", рекао је чешки министар индустрије Јозеф Сикела.

Земље попут Немачке и Италије, које су се досад углавном ослањале на руске испоруке, пуне складиша како би могле да се изборе са зимом.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи