Читај ми!

Ревија вина, хране и туризма у Београду – хотелијери очекују добру зараду

Београд ће прва четири дана септембра бити домаћин великој манифестацији, ревији вина, гастрономије и туризма земаља иницијативе Отворени Балкан, која окупља три државе региона – Србију, Албанију и Северну Македонију. Централни догађај на Београдском сајму пратиће многи културни догађаји на најатрактивнијим локацијама у граду.

Пословни догађаји су веома важни за туризам сваке земље. Продужавају сезону и доносе велики приход. Пословни гост троши у просеку 320 евра дневно, што је чак четири пута више од госта на одмору.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић истиче да ће гости српске престонице бити држављани Северне Македоније, Албаније, Босне и Херцеговине и Црне Горе, као и сви они који су директно и индиректно укључени у туризам.

"Kада говоримо о винима и гастрономској понуди долазе енолози. Ми рачунамо да ће бити најмање хиљаду и по људи који су директно или индиректно везани за сам догађај", додаје Поповић.

Београдски хотели ће тих дана бити пуни, а у њима ће се током вечери организовати и презентације винарија из три земље.

И ресторатери се припремају да покажу своју гастрономску понуду, па ће и ту бити разних презентација.

"Сматрам да ће ова манифестација значајно допринети повећању броја туриста у Београду", каже директор Удружења хотелијера и ресторатера Србије (ХОРЕС), Георги Генов.

За госте престонице организоваће се различите туре обиласка града у складу са њиховим интересовањима.

"Поред Београда, представићемо им и неке винарије, винске путеве на Фрушкој гори и у Тополи. Између осталог, у програму ће бити и обилазак Виминацијума, тура до Новог Сада возом а за високе званице ћемо имати и обилазак бродом", наглашава Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Према неким показатељима, у Европи се Истанбул и Београд најбрже туристички опорављају након пандемије коронавируса. Сајам вина, хране и туризма биће прилика да се покажемо као добри домаћини и да добро зарадимо.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи