Читај ми!

Момировић: Моравски коридор ће бити завршен за три године

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на изградњи Моравског коридора, на деоници од Краљева до Чачка, и том приликом истакао да је на том градилишту запослено више од 3.600 радника и то у тренутку када нико у Европи не размишља о инвестицијама због рата у Украјини.

"За нешто више од годину дана повезаћемо Краљево са ауто-путем 'Милош Велики', а до краја године Крушевац са Коридором 10. У периоду од три године у плану нам је да завршимо Моравски коридор. Не одустајемо ни од једног пројекта и не повлачимо се ни са једног градилишта, јер нам је у првом плану одговорност да све започето и завршимо", рекао је Момировић.

Указао је да је та деоница од посебног значаја како за Краљево, тако и за Чачак, јер ће бити повезани најквалитетнијим ауто-путем у југоисточној Европи.

Обиласку радова је присуствовао и директор "Коридора Србије" Александар Антић и том приликом је нагласио да су потпуно активирана сва градилишта, као и да је реч о изузетно захтевном пројекту, јер се осим радова на изградњи ауто-пута од Краљева до Чачка ради и хидротехничко уређење Западне Мораве целом дужином коридора.

"Радови су интезивни, али се налазимо у доброј динамици и у складу са оним обећањима које смо дали председнику Вучићу током његове претходне посете", додао је Антић.

Моравски коридор повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11.

Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије измеду Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника.

Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији и његова укупна дужина износи 112 километара, а обухвата три деонице: Појате–Крушевац дужине 27,8 километара, Крушевац–Адрани 53,8 и Адрани–Прељина 30,6 километара.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи