Читај ми!

Србија и Албанија се надају туристичким резултатима из рекордне 2019. године

Туристички резултати Србије и Албаније прошле године заостајали су за оним из рекордне 2019. Надају се да ће их ове године достићи, па и превазићи. О томе су разговарале министарке туризма Србије и Албаније.

Од почетка године у Србији је 63 одсто туриста више него прошле, а девизни приход је порастао за 45 одсто.

"Туризам у Србији и региону је опстао, пре свега, захваљујући домаћим туристима, али и успешној и доброј регионалној повезаности. Имајући у виду да 'Ер Србија' планира директне летове за Кину крајем ове године, сматрамо да би заједнички наступи на тим далеким тржиштима значајно допринели повећању броја долазака у овај регион", каже Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација.

При крају је и израда заједничке информационе платформе.

"На њој ће туристи имати комплетан увид у туристичку понуду држава иницијативе 'Отворени Балкан', а зашто да не и других балканских земаља као што су Босна и Херцеговина и Црна Гора. Важно је да се Балкан свету представља као целина. Неопходно је да сарађујемо, јер су нам слични и проблеми које ћемо заједно лакше решавати", навела је Мирела Кумбаро Фурџи, министарка туризма и заштите животне средине Албаније.

Највећи проблем с којим се суочавају земље региона, али и читава Европа, јесте недостатак радника у туризму и угоститељству. Током ковида многи су остали без посла, прешли у другу браншу, тешко их је приволети на повратак, а за припрему нових кадрова треба времена.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи