Читај ми!

Савет за БДП: У јануару забележен раст преко 4 одсто, ланац снабдевања функционише редовно

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој су анализирани најважнији економски показатељи у свим привредним областима.

На седници је саопштено да је у јануару забележен раст бруто домаћег производа преко 4 одсто и да смо на путу да и даље остваримо раст од 4,5 осто у 2022. години, наводи се у саопштењу Владе.

Константовано да je ланац снабдевања у Србији функционише редовно и да се у последња два дана, у односу на протекли викенд, бележи смањење тражње за основним животним намирницама у просеку за 20 одсто.

На Савету је речено да пшенице, брашна и кукуруза има у довољним количинама за домаће потребе.

Снабдевеност тржишта јестивим уљем је стабилна, фабрике имају довољне количине уља и за сада се не очекују никакви значајнији поремећаји.

Снабдевање свим врстама деривата нафте је, како се наводи, редовно и стабилно, а на бензинским станицама има свих врста моторних горива и продаја се одвија несметано. Стабилно је и тржиште гаса, као и снабдевање електричном енергијом.

На седници је указано на то да је ситуација у Украјини довела до отежаног пословања одређених компанија, уз последице које се осећају у свим секторима привреде.

Истакнуто је да је изузетно важно водити рачуна о домаћим произвођачима који имају већ унапред потписане уговоре које треба да испоштују. 

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи