Читај ми!

Чадеж: Компанијама које послују у Украјини потребне јасне смернице

Потребна је конкретна подршка и свакодневна комуникација са свим компанијама које трпе последице ситуације у Украјини како би се ублажио утицај кризе на европска предузећа, али и компанијe из Србије које послују са Украјином и Русијом, поручио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и члан борда директора Еврокоморе.

Чадеж је на видео-састанку борда директора највеће европске пословне асоцијације - Eurochambres, која представља 20 милиона компанија и окупља 45 националних и 1.700 регионалних и локалних комора, истакао да се криза у Украјини знатно одражава на пословање и домаћих и европских предузећ, саопштио је  ПКС.

"Морамо да размишљамо шта можемо да урадимо да помогнемо компанијама на терену, и када је реч о размени информација и најављеним санкцијама Русији", рекао је Чадеж.

Говорећи о глобалном финансијском утицају кризе у Украјини на свакодневни рад привредника, Чадеж је истакао да компаније имају проблем јер немају јасне смернице на који начин да наставе своје пословање.

"Отежано је пословање наших компанија са Русијом и Украјином како због проблема у трансферу новца, транспорта и логистике, тако и због слабљења тамошње валуте", напоменуо је Чадеж, који копредседава Одбору за заједничко тржиште и води Дигиталну мрежу Еврокоморе.

Истиче да је важно да се одржава стална комуникација између свих европских привредних комора са колегама из привредних комора Украјине и Русије које су, такође, чланице Еврокоморе.

Луц Фриден (Luc Frieden), председник Еврокоморе, напомње да је ситуација, настала протеклих дана, веома озбиљна за грађане Европе и европске компаније и да су за нормално пословање потребни стабилност и мир.   

 

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи