Читај ми!

Не помера се рок за почетак е-фискализације, за субвенције се пријавило 130.000 трговаца

Померања рокова за прелазак на систем е-фискализације неће бити. Нови модел фискализације већ су почели да примењују поједини трговински ланци, а од 1. маја то ће морати да учине сви привредни субјети који су фискални обвезници, изјавио је министар Синиша Мали приликом обиласка једног од неколико хиљада објеката који су прешли на систем е-фискализације.

Око 130.000 привредних субјеката се до сада пријавило за нови систем фискализације, а око 125.000 добило је субвенције – 100 евра по фискалном уређају и 100 евра по продајном месту, објашњава ресорни министар.

"Нама трговцима е фискализација омогућава ефикасније пословне процесе, смањење трошкова и из угла наших купаца много бржу куповину јер се фискални рачун штампа много брже и значајно је прегледнији", рекла је Виолета Kовачевић, генерални директор "Меркатора С".

Издавање фискалног рачуна са кју-ар кодом и коришћење електронског фискалног уређаја, ускоро би морали да примењују сви обвезници фискализације.

Министар финансија Синиша Мали истакао је да ће сви грађани помоћу новог система моћи да помогну у сузбијању сиве економије на много ефикаснији начин. 

"Уколико скенирате нове фискалне рачуне, видећете тај кју-ар код, одмах имате информацију да ли је рачун исправан или није, имате информацију да ли је плаћен порез или није", рекао је министар финансија.

Мали је позвао фирме да се на време припреме за прелазак на нови систем.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи