Читај ми!

Михајловић: Нацрти докумената о енергетском развоју Србије ускоро на јавној расправи

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић најавила је да ће се нацрти докумената о енергетском развоју Србије ускоро наћи на јавној расправи и позвала све заинтересоване организације цивилног друштва и грађане да узму учешће у процесу њиховог доношења, јер ће, како је истакла, они одредити пут српске енергетике у наредним деценијама.

Јавна расправа водиће се о Интегрисаном националном енергетском и климатском плану Србије за период до 2030. године са пројекцијом до 2050. године, као и о Стратегији развоја енергетике Србије за период до 2040. године са пројекцијама до 2050. године, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

"Претходна и ова година су кључне за процес енергетске транзиције, у којима се доносе најважније одлуке за будућност српске енергетике. У 2021. донет је нови законодавни оквир, а започета је и израда два најважнија стратешка документа за енергетски сектор", указала је Михајловићева.

Министарка је истакла и да је енергетска транзиција процес који се тиче свих грађана Србије, јер се и енергија и животна средина тичу свих нас.

"Министарство је, као носилац израде стратегија, отворено да чује сва мишљења, али нико нема право да намеће свој поглед као једини исправан, да покушава да потпуно заустави промене или да опструише доношење стратешких докумената који су важни за развој Србије, њену привреду и грађане", навела је Зорана Михајловић.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи