Читај ми!

Отвара се деоница Прељина-Паковраће на ауто-путу Милош Велики

На ауто-путу Милош Велики отвара се деоница пута Прељина-Паковраће, дужине 11 и по километара. Тај део ауто-пута од великог је значаја како за оне који су кроз Чачак пролазили у транзиту, тако и за саме грађане Чачка. Градоначелник тог града Милутин Тодоровић истиче да је ово велика шанса за привреду и туризам овог краја.

Изградњом деонице ауто-пута Прељина-Паковраће путоваће се безбедније и неће бити гужви као до сада, а градоначелник Чачка Милун Тодоровић истиче да ће одахнути и Чачани и сви путници који се упуте у ове крајеве.

Поручује да је ово велика шанса за привредну надградњу, те да је у плану да се дуж ових 11 и по километара деонице ауто-пута изграде још две индустријске зоне - за домаће привреднике.

Напомиње да се овако ствара и велика шанса за развој туризма.

"Од самог излаза 'Чачак запад', петље Паковраће, налази се улазак у заштићено подручје Овчарско-кабларске клисуре. То је 500 хектара заштићеног подручја, и желимо да и Овчар бања и цела клисура добије нови потенцијал - туристички и самим тим и економски", рекао је Тодоровић.

Наглашава да је реч о огромном растерећењу за Чачак и читав Моравички крај.

Напомиње да, према подацима "Путева Србије", у туристичкој сезони кроз наплатну рампу Прељина прође око 18.000 возила, док је празницима тај број већи од 20.000.

"Негде око 7.000 одлази према Краљеву, Новом Пазару и том делу Рашке области, а остатак наставља према Црној Гори, односно Златибору и Републици Српској. Сада тих 13.000 возила која пролазе кроз град Чачак ићи ће ауто-путем у првом делу до Паковраћа, надам се до краја године и до Пожеге", рекао је Тодоровић.

Не очекује да буде кашњења у изградњи остатка ауто-пута.

"Уверен сам да ће све рокове испоштовати и да ћемо ускоро за годину, најкасније годину и по дана имати пун профил ауто-пута од Чачка до Пожеге, самим тим и наставак изградње ауто-пута ка Црној Гори, а надам се веома брзо и према Републици Српској", рекао је Тодоровић и додао да се "стотине и стотине милиона евра улаже у Западну Србију".

Иако је најављено, председник Србије Александар Вучић неће присуствовати отварању деонице Прељина-Паковраће због породичне трагедије. Уместо њега, отварању ће присуствовати премијерка Ана Брнабић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи