Читај ми!

Брнабић: Eнергетски систем стабилан, без рестрикција и поскупљења

Премијерка Ана Брнабић каже да је електроенергетски систем Србије стабилан и да неће бити рестрикција струје, као ни поскупљења струје и гаса.

Ана Брнабић је рекла да има проблема у енергетском систему и да их имају читава Европа и свет, али да се ради на њиховим решавању.

Истакла је да је нешто боља хидролошка ситуација што ће, очекује се, додатно помоћи.

"Обезбедили смо све да имамо нормалан рад система до краја грејне сезоне, али свакодневно пратимо резерве у енергентима и колико треба да докупимо да не зауставимо привреду и да грађани не осете последице. Мислим да се добро држимо'''', рекла је Брнабићева новинарима у Београду где је учествовала на онлајн конференцији "Таленти на вези 4.0".

На питање зашто није изабран нови директор ЕПС-а јер је садашњем в.д. директора одавно истекао мандат, Брнабићева је рекла да ће бити расписан конкурс за директора ЕПС-а и да ће Влада изабрати најбољег кандидата.

Додала је да се још увек води истрага о томе да ли је било саботаже у застоју у раду термоелектране "Никола Тесла".

На питање да ли осећа одговорност као председница Владе због хаварија у ТЕНТ-у, Брнабићева је рекла да осећа одговорност за све што се у Србији дешава сваки дан.

"За све што крене лоше осећам одговорност, без обзира колико сам директно или не одговорна за нешто", закључила је Брнабићева.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи