Читај ми!

Квар и на блоку Б2 ТЕНТ-а, од сутра поново у систему

После јучерашњег пожара који је избио на блоку Б1 дошло је и до оштећења на блоку Б2 ТЕНТ-а, због чега су избачени из погона. Очекује се да ће се сутра оба блока вратити у систем.

Данашња хаварија на блоку Б2 изазвана оштећењем млинског кола избацила је тај блок из погона. Није било повређених радника, речено је на хитној седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и eнергентима.

Очекује се да током сутрашњег дана блок Б2 буде враћен у систем.

Блок Б1 у ТЕНТ-у од недеље није у систему због пожара који је избио на горионику мазутног система и требало би до сутра ујутру поново да буде у погону, речено је из Електропривреде Србије.

На седници су изнети и подаци о стању у термокапацитетима, као и извештаји о производњи, преносу и дистрибуцији електричне енергије.

Констатовано је повећање производње електричне енергије у капацитетима који користе обновљиве изворе, пре свега у хидроелектранама. Преносни и дистрибутивни систем, како је речено, функционишу без већих проблема.

Наглашено је да су резерве енергената за топлане у Србији довољне до краја зимске сезоне, и да нема бојазни да ће доћи до прекида испоруке топлотне енергије. Из Београдских електрана је саопштено да испоручују топлотну енергију 24 сата.

На седници је саопштено да су повећане залихе гаса у складишту Банатски Двор.

Седница, којој је председавала министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, хитно је сазвана због хаварија које су се десиле у Tермоелектрани "Никола Тесла".

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи