Читај ми!

Никодијевић: Буџет Града Београда избалансиран, новац и за инвестиције и за социјално угрожене

Буџет града Београда за 2022. годину биће око милијарду и 370 милиона евра. Одборници сутра гласају о њему. Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић сматра да је буџет избалансиран, те да има довољно новца и за инвестиције, као и за категорије социјално угрожених.

Никола Никодијевић, гостујући у Београдској хроници, изјавио је да највише новца из градског буџета одлази на саобраћај, али и јавни превоз, пре свега ГСП, као и субвенције за градско саобраћајно предузеће.

"Нажалост, не плаћају сви јавни превоз. Трудимо се из године у годину, да уведемо више реда када је јавни превоз у питању, с обзиром на то да Град Београд последњих година огромна средства улаже у ГСП", каже Никодијевић, који истиче да је око 30 одсто наплата карти од укупног броја корисника градског превоза, те да је већа од запослених.

Додаје да је преко 600 возила купљено за седам година, односно од 2014. године до данас.

Каже да је ове године купљено 100 нових зглобних аутобуса на гас, 80 тролејбуса, 50 трамваја, а да ће они на улицама бити следеће године. "План до 2024. године је да имамо 500 нових зглобних аутобуса на природни гас. Водимо рачуна и о животној средини", рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, буџет за Град Београд за 2022. годину је избалансиран. "Имамо довољно новца за инвестиције да Београд може даље да се развија, али да све социјалне категорије и непрофитабилни корисници буџета имају довољно средстава. Када је реч о инвестицијама, 38 милијарди ове године иде за њих и то је рекорд", објашњава Никодијевић.

Када је реч о социјалној заштити, каже да ниједно давање корисницима социјалних категорија није умањено. "Остају све категорије социјално угрожених – од личних пратилаца, сигурне куће, социјално угрожених: материјална помоћ за њих, трудница, породиља, запослених, незапослених...", додаје Никодијевић.

Никодијевић истиче да Град субвенционише и децу која иду и у државне и у приватне вртиће, те да је у овој години завршено седам вртића, а да су код њих осам радови у току, као и да је планирано још 10 нових.

Говорећи о радовима у Булевару патријарха Павла, Никодојевић каже да је реч о радовима на највећој саобраћајници у престоници, те да они "треба трајно да реше питање саобраћаја огромних делова Града Београда". "Завршена је прва фаза реконструкције Булевара патријарха Павла. Почињемо другу фазу", наводи.

Председник градске скупштине Никола Никодијевић истиче за РТС да ће почетком следеће године бити расписан и тендер за реконструкцију Калинић пијаце, те да верује да ће радови трајати годину дана, као и да је њихова вредност 1,374 милиона динара.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи