Читај ми!

Радна група: Електроенергетски систем иде ка стабилизацији, направљен план за набавку енергената

Енергетска ситуација у Србији се стабилизује, после кварова на дистрибутивној мрежи које су изазвали временски услови, а капацитети производње енергије у термоелектранама су повећани и у систему су сви блокови, речено је на седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић председавала је седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, на којој су представљани нови подаци о стању електроенергетског система у Србији.

На седници је саопштено да су капацитети производње енергије у Термоелектрани "Никола Тесла" повећани и у систему је свих осам блокова. Такође, у ТЕ "Костолац" сви блокови функционишу без прекида, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, преносни систем функционише без проблема, са текућим одржавањем. Ситуација у дистрибутивном систему је нормализована.

Када је реч о раду "Београдских електрана" и топлана у Србији, за сада нема већих кварова, а обезбеђена је и довољна количина енергената за несметано функционисање система даљинског грејања до краја зимске сезоне.

На седници је представљен и извештај о досадашњем раду оперативног тима за утврђивање чињеничног стања у вези са резервама и квалитетом угља у ЈП ЕПС.

На седници је било речи и о потребним додатним количинама енергената и плановима до краја године и краја зимске сезоне и плановима за снабдевање тржишта мазутом.

На састанку Посебне радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, поред представника Министарства рударства и енергетике и представника кабинета председнице Владе, учествовали су и представници Агенције за енергетику Републике Србије, Јавног предузећа "Србијагас", "Електропривреде Србије", АД "Електромрежа Србије", "Електродистрибуције", "Нафтне индустрије Србије" а. д., Пословног удружења "Топлане Србије", Јавно-комуналног предузећа "Београдске електране", Града Београда, чланови Савета АЕРС-а и Дирекције за робне резерве.   

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи