Читај ми!

"Виртуелна академија" охрабрује жене да закораче у свет предузетника

Промоција пројекта "Виртуелна академија" намењена оснаживању жена да закораче у предузетничке воде, организована је на Дорћол плацу у Београду. Циљ је да се полазнице оспособе за самостално вођење бизниса.

Да би жене закорачиле у свет бизниса - потребна је идеја, визија и подршка. Оне које улазе у нов посао су факултетски образоване и са пословним искуством иза себе.

"Ја сам се дуго година бавила маркетингом, па сам променила начин живота и посао, и почела да се бавим француским колачима. Онда је прво људе требало едуковати шта је мој производ, а ја сам то почела да правим јер сам хтела да правим колаче које ја волим. Онда сам постепено градила публику која је налазила нас, сада смо променили локацију, па је то поново нов изазов", каже предузетница Нина Бабић из посластичарнице "Мирков".

Неке од препрека које спречавају жене да се упусте у покретање бизниса је недостатак обуке у области пословања.

Пројекат "Виртуелна академија" замишљен је да бесплатно, кроз педесет видео предавања, подељених у два нивоа и седам различитих модула, полазнице стекну знање за самостално вођење посла.

"Цео пројекат је специфичан, због тога што је то заправо један виртуелни простор. Изгледа тако што ви стварно улазите у једну академију и уђете најпре у хол, ту се региструјете, пошаљете своју имејл адресу. Уколико желите да полажете тест и добијете сертификат да сте одслушали сва предавања и положили тај тест - и тако постајете алумни ове наше академије", објашњава Ивана Маринковић, представница пројекта "Виртуелна академија женског иновационог предузетништва".

"Овакве едукације су "мини едукације" које не захтевају четворогодишње школовање и образовање, него вам дају брзи увид у те кључне аспекте започињања посла и реализовања истог", додаје Мирјана Илић, предузетница која стоји иза бренда "Мој кројач".

Пројекат се реализује под покровитељством Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

"Идеја Владе Републике Србије је била да овим примерима покаже како да жене крену ка иновацијама - да се не боје предузетништва, да је предузетништво лагано, а овај пример едукације како постати предузетник, како наћи начин да своју идеју преточиш у производ, услугу и сервис је изванредан", поручује Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој.

Закључак је да је обезбеђивање финансијске подршке и омогућавање размене знања - предуслов да даме уђу у предузетничке воде.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи