Читај ми!

Од њиве до рафа у самопослузи, најкраћим путем

Панелом и едукативним радионицама испред Дистрибутивног центра у Старој Пазови, Делез Србија је озваничила почетак заједничког рада на пружању подршке локалним добављачима кромпира, лука, пасуља, купусњача, парадајза, краставаца, паприка, диња и био воћа и поврћа.

Стратешки фокусирана на потенцијал домаће пољопривредне производње, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредном комором Србије, компанија Делез Србија додатно ће пружити снажну подршку локалним произвођачима воћа и поврћа.

Са циљем да се дугорочно подигне ниво квалитета домаћих производа и локалне доступности одабраних култура и како би оне биле доступне купцима у продавницама Макси, Мега Макси, Темпо и Шоп&Гоу у што дужем временском интервалу током године, организована је едукативна радионица и састанак са добављачима из целе Србије.

Панелом и едукативним радионицама испред Дистрибутивног центра у Старој Пазови, Делез Србија је озваничила почетак заједничког рада на пружању подршке локалним добављачима осам култура – кромпира, лука, пасуља, купусњача, парадајза, краставаца, паприка, диња и био воћа и поврћа.

Компанија Делез Србија је само током 2020. године откупила 12 одсто више домаћих пољопривредних производа него у години пре, а заједно са више од 80 локалних добављача из целе земље у претходним годинама у континуитету подиже квалитет и унапређује асортиман воћа и поврћа у својим продавницама.

„Стално слушамо приче у пољопривреди да је потребно само наћи сигурног купца за годину дана и више и ту је сигурност, али поставља се питање квалитета робе. Зато је важно да заједно радимо и пољопривредници и министарство и велики трговински ланци. Нема бољег тржишта за нашу робу од трговинских ланаца. Произвођачи који савладају стандарде, њима је много лакше. Данас је битно да нађемо консолидаторе, некога ко је спреман да ту робу прикупи, да је обради, опере, упакује да би касније могао да је продаје и то је суштина, правац у којем морамо да идемо. Кад се савладају глобални стандарди трговинских ланаца, као што је Делез Србија, можемо све то да извозимо, сву нашу робу у било коју продавницу", истакао је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства.

Захваљујући овој иницијативи, уз унапређење производње, поштујући највише стандарде квалитета које захтева Делез Србија, културе које се у овом тренутку делом увозе моћи ће да буду набављане управо из Србије, што ће унапредити и домаћу привреду.

„Годинама смо стратешки посвећени сарадњи са локалним добављачима и пружању широког асортимана домаћег воћа и поврћа нашим купцима. Србија има квалитетну земљу и овде можете наћи најразличитије пољопривредне културе. Желимо да искористимо управо тај велики потенцијал и да у наше продавнице донесемо домаће културе највишег квалитета", рекао је Јан-Вилем Докхејр, генерални директор компаније Делез Србија.

Делез Србија се залаже за транспарентан ланац снабдевања који гарантује потпуну следљивост производа, као и поштовање највиших стандарда квалитета и безбедности. Упозната је са сваким сегментом производње – од начина узгоја воћа и поврћа на њивама до тога под којим режимом су воће и поврће складиштени, чувани и дистрибуирани до радњи. Међу учесницима панела био је и Мирослав Живковић који је током 19 година дуге сарадње са Делез Србијом у континуитету унапређивао производњу, запошљавао нове људе, увек представљајући добар пример успеха локалног добављача купуса, целера, кромпира и јабука.

„Посао којим се бавим је мој живот, а драго ми је што сам на време видео да су трговински ланци будућност. Важно је и да се локални произвођачи удружују, али и да слушају струку, јер је то пут, да се усавршавамо, пратимо све оно што је потребно према контроли квалитета коју имамо сваке године и то на њиви. Оно што је најважније јесте да пратите увек 3К – квалитет, квантитет и континуитет", истакао је Живковић као поруку на крају скупа.

Привредна комора Србије, која је добављаче домаћих култура организовала и повезала са највећим трговинским ланцем у земљи, годинама ради на подизању квалитета сарадње међу свим тржишним учесницима, као и стварању подстицајног пословног амбијента за мале добављаче.

„Изузетно је важан рад са домаћим произвођачима, а на захтев трговинских ланаца задатак је да окупимо произвођаче специфичних и одабраних производа и да се повежу како бисмо им дали могућност да им сами представе који су то услови које би требало да испуне и очекивања која постоје. Није више довољно само произвести, па чак ни лепо запаковати, јер су правила све строжа. И ми, као Комора смо укључени у овај процес да им у право време и у што краћем временском периоду доставимо све неопходне информације како би произвођачи били спремни за оно што их чека на тржишту", кажу у Привредној комори Србије.

 

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи