Читај ми!

Нова индустријска зона ниче у Вршцу, шанса за нова радна места

У наредна два месеца у Вршцу ће почети изградња нове индустријске зоне "Север". Како су сва места у технолошком парку одавно заузета, нова зона обезбедиће довољно места за заинтересоване инвеститоре и нова улагања у развој града.

Парцеле, на којима ће ускоро почети инфраструктурно опремање нове индустријска зоне, налазе се на путу ка Зрењанину, удаљене пет километара од града, са добрим стратешким положајем поред међународне пруге Београд - Вршац - Темишвар.

Уз подршку Владе АП Војводине, изградњом доводника воде у наредних месец дана требало би да почну радови на једном од најважнијих пројеката за град Вршац.

"Што се тиче прве фазе за коју су средства у потпуности обезбеђена протеком неопходних рокова за све процедуре сада на пролеће, за месец, најдуже два, и уговором је и предвиђено да она буде готова до краја 2021. године а град Вршац ће обезебдити и додатна средства и у сарадњи и конкурисањем код виших нивоа власти како бисмо успели да што пре завршимо читав пројекат и обезбедимо инвеститорима место за нова улагања", истиче Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

Нова зона простираће се на 22 хектара, за почетак, јер постоји могућност проширења и до 200 хектара, а намењена је фармацеутској индустрији, чистој прехрамбеној, малим и средњим предузећима, логистичким центрима. Места ипак неће бити за велике загађиваче.

"Сви који хоће да уведу неку своју технологију која подразумева неко велико загађење мораће да испоштују услове заштите животне средине како би уопште овде пословали. Ово ће бити једна савремена Зона која ће пружити велику могућност за развој града", напомиње Зорица Поповић, начелница одељења за урбанизам и градјевинарство.

У локалној самоуправи кажу да је изградња зоне "Север" приоритет, јер је то предуслов за долазак нових инвеститора, отварање нових радних места и даљи развој града, нарочито имајући у виду да су сва места у Технолошком парку одавно попуњена.

За целокупан посао биће потребно 240 милиона динара, а средства ће бити обезбеђена делом из градског буџет, а делом конкурисањем на републичком нивоу.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи