Читај ми!

Шведски туристички новинари одушевљени боравком у Србији

У Србији борави прва група страних новинара, која је у службеној посети нашој земљи након избијања пандемије коронавирус. То је добар знак да се вирус полако ставља под контролу и да ћемо ускоро поново путовати.

Новинари угледног шведског пословно-туристичког магазина Мајлстон су одушевљени боравком у Србији. Кажу да наша земља превазилази њихова очекивања. Много су путовали по свету али по нечему им је Србија посебна.

"Одушевила нас је дружељубивост људи, њихова спонтаност у комуникацији. Спремни су да са вама све поделе, воле да говоре о традицији, култури, о својој породици, да вас са њом упознају", каже Викторија Диган ,новинарка Мајлстона из Стокхолма.

"Скијали смо се на Копаонику, посетили четири винарије, обишли Београд. Све то у шест дана. Одушевљен сам храном и вашим вином Тамјаника и Прокупа". Од винара смо чули занимљиве приче о развоју виноградарства у Србији, о винској култури", каже Том Трни, новинар Мајлстона.

Копаоник упоређују са најбољим европским скијалиштима. Кажу да је једног дана током њиховог боравка падао и снег па су имали пун планински доживљај. Ранијих година у организацији Националне туристичка организација у Србију је долазило око 300 страних новинара, сниматеља, фоторепортера, и то се показао као одличан начин представљања Србије.

"Материјали које они произведу и објаве које се направе из тих студијских посета вишеструко превазилазе наш годишњи буџет који издвајамо за промоцију Србије. Ми не бисмо били у могућности да платимо закуп тог медијског простора који они за нас направе тим посетама", каже Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Том и Викторија кажу да ће читаоце, али и пријатеље позвати да дођу у Србију, и да ће они свакако поново доћи на лето. 

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи