Читај ми!

Панчевачкој компанији "Павле" Повеља регионалног лидера Привредне коморе

Предузећу "Павле" у Панчеву које се бави прерадом стакла, припала је Повеља регионалног лидера коју додељује Привредна комора. Признање су заслужили успехом који су постигли на домаћем и иностраном тржишту.

Запослени у породичном предузећу "Павле" сваког дана обраде око 1.000 квадратних метара стакла.

Од џамбо-табли које су широке шест, а високе три метра захављујући аутоматским савременим машинама овде израђују термоизолациона стакла и све више тржишту испоручују специјално стакло које се због уштеде енергије користи у фасадној столарији и опремању енетеријера.

У Србији остварују годишњи промет од 4,5 милиона евра, а да би своје производе лакше извозили широм света морали су испунити и све изузетно строге критеријуме за добијање француског сертификата "Цекал".

"То се не може добити тек тако. Они долазе овде, буду ту неколико дана и контролишу наш ради онда могу да дођу сваки пут ненајављени да преконтролишу све што их занима. Оставе нам сертификат или га повуку ако нису задовољни и зато морамо увек да стремимо квалитету", наводи Павле Тмушић, власник предузећа "Павле".

У мају ће се завршити нов објекат за прераду стакла на 10.000 квадратних метара. Овде ће се запослити 80 радника који ће на машинама најновије технологије обрађивати стакло за доамће и инострано тржиште.

До сада је у ову инвестицију уложено око два милиона евра, а за нову калионицу мораће да издвоје још 1.200.000 евра. Очекују подршку од републичког Министарства привреде које је најавило финансијску помоћ за мала и средња предузећа.

"Ми желимо да помогнемо овакве успешне фирме како би биле још успешније.Републичка Влада и Министарство привреде усвојили су пакет нових мера за предузетништво у износу од две милијарде динара. Врло је важно да помогнемо успешнима да прате нове технологије да би могли да купују нове машине које су им неопходне за освајање нових тржишта, јер је веома је важно да буду и извозно оријентисани", истиче Марко Ћулибрк, директор РПК Панчево.

У Панчево су стигле велике иностране компаније, али је добро што имамо и домаће привреднике чији су производи препознатљиви у свету, а сви заједно могу граду да врате епитет индустријског центра који је имао пре четири деценије.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи