Читај ми!

Момировић: Људи за пар година неће препознати саобраћајну комуникацију Србије

Захваљујући невероватним инвестицијама, Србија гради потпуно нову инфраструктуру и људи ће бити јако поносни на ову земљу, неће моћи да препознају ову саобраћајну комуникацију", наводи за РТС Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Томислав Момировић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да је упркос ситуацији са ковидом-19 велики број пројеката тренутно у реализацији, између осталих - радови на брзој пруги Београд - Нови Сад, Моравском коридору, на деоници ауто-пута Милош Велики од Прељине до Пожеге.

"Јако велики број пројеката је тренутно у реализацији. Следеће године ћемо отворити Ниш-Приштина и Бачки Брег - Наково. Нови коридор Сомбор-Кикинда, Рума- Шабац- Лозница, мост на Сави. То су невероватне инвестиције. Оно што ми сада радимо, то је нешто што се није дешавало 50 година. Србија гради потпуно нову инфраструктуру, и људи ће бити поносни јако поносни на ову земљу неће моћи да препознају ову саобраћајну комуникацију", нагласио је Момировић.

Изградњом путне инфраструктуре одржава се макро-економска стабилност Србије, каже Момировић и додаје да имамо повољне економске резултате, јер је држава повукла добре мере у тренуцима кризе и није закаснила ни у једној реакцији. 

"Јавне инвестиције су сачувале макроекономију Републике Србије, и то је чињеница", истиче министар. 

Ми следеће године нећемо само инвестирати у инфраструктуру, ми ћемо спашавати економију наше земље, наводи Момировић и додаје да ситуација са коронавирусом утиче и на приватне инвестиције.

"Сви очекујемо да ће приватне инвестиције бити мање, то је једноставно реално у овим околностима. Европа је у најтежој ситуацији последњих 50 година и ако ми као јавни сектор великим инвестицијама за које имамо потенцијал зато што смо наравно у прошлом периоду почев од фискалне консолидације ојачали економију не инвестирамо доста, не спасимо економију нећемо успети да очувамо економски стандард који смо достигли, а ми то можемо и морамо да урадимо", оценио је гост Јутарњег дневника.

Истакао је да су највећи терет короне поред здравствених радника који су на првој линији фронта, поднели и грађевински радници.

"Ми ниједног тренутка нисмо стали ни на једном коридору, ни на једној деоници, све време се изводе радови, максимално смо искористили ово лепо време", закључио је министар.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи