Читај ми!

Ауто-пут од Појата до Прељине, докле се стигло са изградњом

Изградњом ауто-пута од Појата до Прељине повезаће се централна Србија са коридорима 10 и 11. Радови на једној од најзначајнијих саобраћајница почели су ове године. Тренутно се ради на више локација од Појата до Крушевца.

Уређењем простора од 22 хектара надомак Крушевца за градилишни камп, изградњом објеката за 1.500 радника које ће ангажовати извођач, америчко турски конзорцијум "Бехтел Енка" званично је почео реализацију једног од најзначајнијих инфраструктрних пројеката.

У општини Ћићевац преко Јовановачке реке и међународне пруге гради се мост дужине 500 метара и припрема терен за још три моста.

На 20. километру од Појата, крај Крушевца ради се на самој траси ауто-пута. Деоница од Појата до Крушевца требало би да се заврши до краја наредне године, а 2022. започну радови на подручју трестеничке општине.

Милена Турк, председница општине Трстеник наводи да је у овом тренутку близу 300 грађана, који су власници парцела на траси будућег аутопута, примило решења о експропријацији.

"За сада цео процес протиче задовољавајућом динамиком и добар је одзив. Очекујемо да до краја марта се заврши цео поступак и оконча процедура са преко 2.000 решења колико је неопходно донети на овој траси коридора", каже Турк.

Додаје да ће ауто-пут, који у себи носи три значајна пројекта, значити и пољопривреди и привредној производњи.

"Са друге стране и искоришћење производних и складишних капацитета којима располажемо. Све је то негде потенцијал који треба искористити", истиче Турк.

Трстеничани, као и други који живе крај три Мораве, очекују да ће им нова, модерна саобраћајница, којом ће се повезати са осталим деловима Србије, омогућити бржи привредни развој, јер је на траси будућег ауто-пута планирана изградња неколико индустријских зона за нове инвеститоре.

 

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи