Михајловић: Идеја је да све процедуре у области рударства и енергетике буду електронске

План Министарства је да уведе електронске процедуре у енергетици и рударству, кроз реформе е-енергетика и е-рударство, како би омогућило лакше привлачење нових инвестиција у ову стратешки важну област, истиче ресорна министарка Зорана Михајловић.

Сектори енергетике и рударства су кључни за стабилно функционисање и развој привреде, као и за подизање квалитета живота грађана, наводи се у саопштењу Министарства енергетике и рударства.

"Знамо колики је напредак остварен у грађевинарству захваљујући увођењу е-дозвола и по сличном моделу планирамо да унапредимо пословни амбијент и у овом ресору. Са реформама е-енергетика и е-рударство желимо да повећамо транспарентност и предвидивост за инвеститоре, смањимо трошкове и скратимо процедуре, било да су у питању енергетске доволе и прикључци на струју, гас, топлотну енергију или процедуре које се тичу геолошких истраживања и рударства", наводи Михајловићева.

Министарка је објаснила да је идеја да све процедуре у области рударства и енергетике буду електронске, као што су у грађевинарству. 

"То ће захтевати измене одређених закона и других прописа, а систем на који би се угледала ова реформа јесте једношалтерски систем, који смо успешно спровели и у области грађевинских дозвола и уписа права својине", истиче Михајловићева.

Према њенима речима, то би значило да се сви поступци одвијају електронски, без потребе да се обилазе шалтери, и да се потпуно транспарентно објављују сви најважнији подаци за једног инвеститора, од објављивања ценовника, прецизног дефинисања поступака, могућности праћења предмета, до статистике о ефикасност енергетских субјеката.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи