Читај ми!

"Делта" дала понуду за куповину Центра "Сава"

Компанија Делта потврдила је спремност да за куповину Центра "Сава" прихвати цену од 17,5 милиона евра и обавезна улагања од 50 милиона евра, саопштила је та компанија.

"Делта холдинг" је саопштио да је поднео понуду за куповину конгресног Центра "Сава", који продаје Град Београд.

"Делта" је понудом потврдила спремност да прихвати цену од 17,5 милиона евра и обавезна улагања од 50 милиона евра, који су постављени као услов у јавном конкурсу, објављено је на сајту те компаније.

Наводи се и да ће, према процени страних консултаната које је ангажовала "Делта", инвестиција за реновирање Центра "Сава" бити већа од 60 милиона евра.

"Цена коју је тендером предвидео Град Београд изузетно је висока и верујемо да је то разлог што се током целог поступка продаје до сада није јавио ниједан заинтересовани инвеститор, изузев наше компаније", рекао је виши потпредседник "Делта холдинга" Живорад Васић.

У "Делти" сматрају да мали број компанија може да поднесе тако висок ниво инвестиције, а да "Делта" јесте међу њима и то због великог искуства у сличним пројектима, снаге компаније и могућности да синергијом хотелских и конгресних капацитета ову инвестицију учини исплативом.

"Делта се као потенцијални инвеститор обавезује на очување архитектуре објекта и његовог спољашњег изгледа, као и на задржавање постојеће намене, што су услови које је у продајној документацији поставио Град Београд", наводи се у саопштењу.

Јавно надметање за Центар "Сава" заказано је за понедељак, 9. новембар.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи