Читај ми!

Двоцевни тунел кроз Фрушку гору - најзахтевнији подухват на будућем коридору

Влада Србије и компанија "Чајна роуд енд бриџ корпорејшн" потписале су уговор о изградњи 48 километара брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума. Пројекат Фрушкогорски коридор кошта 606 милиона евра. Иако равничарски, коридор ће имати највећи тунел у Србији.

Овај коридор спајаће најбитније путне прваце према Хрватској и, на север, ка Мађарској и за скоро 200 километара скратити пут између истока и запада. Биће то ауто-пут са четири траке широке по 3,5 метара, али без зауставних трака.

"Заиста верујем да ћемо завршетком документације до краја године, 2021. године започети радове. То је лепа вест, јер ми сада имамо 924 километара ауто-путева, радимо на 250 километара, у плану је још толико", каже Зорана Михајловић, министрака инфраструктуре и саобраћаја.

Саобраћајница, која ће спајати ауто-путеве ка Шиду и Суботици имаће тунел кроз Фрушку гору од три и по километара и мост преко Дунава дуг 1,8 километара. 

Фрушкогорски коридор повезаће Нови Сад, Ириг и Руму, а изместиће пролазак теретних возила преко Фрушке горе и кроз Ириг.

Најзахтевнији грађевински објекат саобраћајнице Нови Сад - Рума биће три и по километра двоцевног тунела кроз Фрушку гору. Биће то највећи тунел у Србији.

"Ми ћемо са Фрушкогорским коридором фактички са новом раскрсницом добити најкраћу везу са Бањом Врдник а у исто време отворити перспективе у оснивању нових радних зона", каже Оливер Огњеновић, председник Oпштине Ириг.

Према идејном пројекту Института за путеве из Београда, можемо видети тачан потез путне деонице државног пута 1 Б реда број 21 који ће омогућити бржу саобраћајну везу између Новог Сада и Руме, а анимација је подлога за пројекат који ускоро треба да буде готов.

 

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи