Читај ми!

Михајловићева открива да ли ће се градити још станова за припаднике снага безбедности

За припаднике снага безбедности у Новом Саду граде се 1.972 стана, у вредности од 8,5 милијарди динара. Потпредседница Владе и ресорна министарка Зорана Михајловић је током обиласка градилишта истакла да у Србији на изградњи тих станова ради 1.700 радника, као и да се размишља о новим локацијама у Београду и Новом Саду.

Зорана Михајловић је, са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, обишла градилиште станова за припаднике снага безбедности у том граду. Истакла је да данас у Србији на изградњи тих станова ради 1.700 радника, као и да се држава определила да развија инфраструктуру, како путну и железничку, тако и комуналну и грађевинску.

"На изградњи станова раде српске фирме, као што српске фирме производе све оно чиме се ови станови опремају. То је важно за развој наше грађевинске индустрије. Важно је да у овом тешком времену за цео свет учинимо да раде сви они који то могу, да на тај начин допринесемо расту привреде", оценила је Михајловићева.

Истакла је да с градоначелником Новог Сада одлична сарађује и да се у том граду све изводи на време, по договору и без грешке.

"Размишљамо и о новим локацијама у Београду и Новом Саду, с обзиром на то да се прекјуче за минут и 47 секунди у Београду пријавило 7.000 људи за 1.000 станова", најавила је министарка.

Изградња Фрушкогорског коридора

Такође, најавила је и да ће сутра у присуству председника Србије Александра Вучића бити потписан уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, на који се деценијама чекало.

"Деценијама се говорило о овом коридору, а ми смо завршили преговоре, до краја године завршићемо пројектно-техничку документацију и следеће године започећемо радове. Тренутно се изводе радови на 250 километара ауто-путева, а у плану је још толико. Путеви повезују људе, а то доноси бољи живот", указала је Михајловићева.

Милош Вучевић изјавио је да се при сваком обиласку радова види напредак, те да је после "Београда на води" то највеће градилиште у Србији.

"Велика захвалности председнику Републике, Влади и Министарству на подршци и фантастичној сарадњи. Биће ово прелепо насеље у којем ће живети 10.000 људи, са обдаништем, школом и спортским комплексом. Поред тога, с Путевима Србије радимо и велику кружну раскрсницу која ће омогућити лакши улазак и излазак, посебно за теретњаке", рекао је Вучевић.

Мирко Петровић, в. д. директора Грађевинске дирекције Србије, прецизирао је да се у Новом Саду граде 1.972 стана на 145.000 квадратних метара, у вредности од 8,5 милијарди динара.

"Пројекат је подељен у две фазе. Прва са 548 станова биће завршена у фебруару 2021. Хвала потпредседници Владе на поверењу указаном Грађевинској дирекцији Србије и градоначелнику и свим јавним предузећима на доброј сарадњи. Радови се свуда изводе у предвиђеним роковима и динамици, а ово је пример како треба да изгледа једно градилиште", истакао је Петровић.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи