Београд пун странаца, највише их има из региона

Највећи туристички талас у Београду очекује се у уторак, мада је град и сад пун странаца. Има их из целог света, а највише из региона.

Два дана пред Нову годину кафане у Скадарлији су пуне. Из њих допире музика, тешко је наћи слободан сто. У њима су туристи из Хрватске, Аустралије...

Наводе да им се допада Београд и људи у њему.

"Први пут смо у Београду, све је лепо – реке, стари Београд, Нови Београд, живо је, баш нам се допада. Поред тога сте љубазни, спремни да помогнете", наводи туриста из Хрватске.

Музичари наводе да странци немају обичај да их "ките" новчаницама.

"Слабо то раде, мораћемо да их научимо. Наши су гости бољи".

Гости из Аустралије се жале на хладноћу, али ипак уживају у Београду.

"Мене највише одушевљава ваша историја, Скадарлија, зграде, архитектура", наводи туристкиња из Аустралије.

Два дана пред дочек, готово сви хотели су попуњени. 

"У овом тренутку су сви београдски хотели испуњени готово до последњег места, али знате како, ја као сваки туристички радник ћу рећи – само ви дођите, наћи ћемо вам места", наводи Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Бина код Дома Народне скупштине је спремна за концерте.

"Први дан је 30. на 31, где је добар садржај за тинејџере, популарна музика је у питању, а 31. на 1. певају – Кики и Пилоти, Лепа Брена и Маја Беровић. Очекујемо да дођу и туристи и уживају у градском дочеку Нове године", наводи Дамир Хандановић, директор ЦЕБЕФ-а.

Након новогодишње ноћи, тачно у подне првог јануара, гости очекује традиционална шетња у Улици отвореног срца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи