Буџетски дефицит 75 милијарди динара

У првих десет месеци буџетски дефицит износио 75 милијарди динара. Приходи и расходи, порасли у односу на септембар. Највише приходовано од ПДВ-а.

Буџетски дефицит Србије био је у првих десет месеци ове године 75,1 милијарду динара, пошто су приходи били 525,5 милијарди динара, а расходи 600,6 милијарди динара, објавило је Министарство финансија.

Приходи буџета у октобру били су 60,5 милијарди динара, што је за 5,6 милијарди више него у септембру, а расходи су били 63,9 милијарди динара, што је 1,1 милијарду више него у септембру, објављено је на сајту министарства.

Објављени подаци су у складу са методологијом коју користи ММФ.

Током првих десет месеци највећи приходи буџета остварени су од пореза на додату вредност - 246,2 милијарде динара, а приход од ПДВ-а у октобру био је највећи од почетка године - 32,8 милијарди динара.

Од акциза је у првих десет месеци остварен приход у буџет од око 91 милијарде динара, а од пореза на доходак грађана 58,3 милијарди динара.

Непорески приходи били су 57,4 милијарди динара, а од царина је приходовано 39,3 милијарде динара.

Највећи издатак буџета били су трансфери организацијама обавезног социјалног осигурања - 214,8 милијарди динара, расходи за запослене били су 152,1 милијарду динара, а социјална заштита из буџета 59,6 милијарди динара.

Издаци за трансфере осталим нивоима власти били су 48,8 милијарди динара, а субвенције 34,6 милијарди динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи