О детаљима руског кредита крајем недеље

За четвртак и петак у Москви заказана прва рунда преговора између експертских група две земље о условима под којима ће Русија одобрити Србији кредит од милијарду долара.

Помоћник министра финансија Зоран Ћировић изјавио је да је добио званични позив из Москве за учешће на састанку српско-руске Радне групе за привредну сарадњу, који ће се одржати у четвртак и петак, 29. и 30. октобра, на којем ће бити речи о руском кредиту од милијарду долара.

"Руска страна је коначно дала потврду тог састанка, који је требао да буде одржан током ове недеље. Ја сам добио званичан позив од руске стране и састанак ће се одржати у четвртак и у петак ове недеље", рекао је Ћировић, који је председник Радне групе за заједничку сарадњу у областима финансија, инвестиција, привреде и енергетике између Србије и Русије.

Ћировић је рекао да је то први састанак Мешовите радне групе, наводећи да ће у Москви бити речи о руском кредиту, о коме се у начелу зна да ће око 800 милиона долара бити усмерено за инфраструктуру, а око 200 милиона долара за покриће дефицита буџета Србије.

"Ја још нисам добио прецизну агенду са свим стварима које су потребне. Могу да потврдим оквирне теме, али још никакву прецизнију информацију на ту тему не могу да дам, јер је нисам добио од руске стране", рекао је он.

Ћировић је навео да је за сутра заказао припремни састанак комплетног дела српске Радне групе, у којој ће бити представници министарстава финансија, инфраструктуре, рударства и енергетике, економије и регионалног развоја и Министарства спољних послова.

На том припремном састанку биће усвојена платформа, а у среду, 28. октобра, је планиран пут за Москву, "да бисмо у четвртак и петак имали тај састанак на ове теме", казао је Ћировић.

Руски кредит од милијарду долара договорен је током сусрета председника Србије и Русије Бориса Тадића и Дмитрија Медведева, приликом његове званичне посете Бреограду, 20. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару