Вучић: Повећање плата у просвети до краја године

Плате у просвети биће повећане до краја године, поручио је председник владе Александар Вучић.

"Већ до краја године ћете имати већа примања у просвети", рекао је Вучић након постављања камена темељца за изградњу фискултурне сале у Основној школи "Грабовац", у истоименом селу код Обреновца.

Вучић је изјавио да Обреновац полако постаје богатије и боље место за живот а најмлађима је поручио да само рад доводи до резултата.

Истакао је да ће грађани Србије живети боље, али да само заједно, радом, могу да остваре резултате, јер ништа неће пасти с неба.

"Морате да будете још вреднији и будете бољи од тата и мама и бака и дека. Све сами себи можете да обезбедите својим радом", поручио је Вучић основцима.

Замолио је децу да се још неко време играју, а потом приону на рад, а наставнике да науче децу какав однос према животу треба да имају, да буду добри, вредни и поштени.

Навео је да је посебно љут на многе који само кукају, плачу и жале се сваког дана, па је наставнике и родитеље замолио да децу уче да раде, а децу да кроз спортско такмичење у новој фискултурној сали науче да се боре за своја места и да знају да без те борбе не могу да успеју у животу.

"Неће овај кукурурз сам да никне, неће ни поврће само да никне и да се прода, пшеница да се пожње, боље је што пре да научите да радите", рекао је Вучић и додао да полако, али сигурно Обреновац постаје богатије и боље место за живот.

Како је рекао, ускоро креће изградња ауто пута Сурчин-Обреновац, да се зна како иде Обреновац-Уб, да је сређена деоница Уб-Лајковац а да се деоница Љиг-Чачак отвара за месец или два.

Подсетио је и да фабрика "Меита" запошљава 38 људи, да догодине планира да упосли 700, после тога и 1.400.

Додао је и да је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић "безгранично досадан", да све паре које су на располагању тражи за ту општину и увек има неки нови пројекат.

Вучић је рекао да је влада пре неколико месеци кренула у кампању обнове школа и приметио да су му се многи смејали што је "премијер за ве-ве".

Председник владе је приметио да му се у Грабовцу нико није жалио на мале плате, иако би могли да траже веће, те поручио да ће плате у просвети бити повећане до краја године.

"Кад видите осмех код директорке и наставног особља, људи који који су срећни, јер ће њихов објекат да изгледа другачије, онда је то прави успех", рекао је Вучић.

Он је истакао да ће грађани Србије ипак морати много тога да мењају у својим навикама, да раде више, марљивије и боље.

Вучић је у летопис школе, поводом изградње фискултурне сале, написао да је срећан и поносан што, размишљајући о будућности наше деце, можемо да урадимо нешто за њих, опстанак више обреновачких села и бољу сутрашњицу за Обреновац, Београд и Србију.

"Знањем и добрим школама Србија се чува и обезбеђује се њен напредак", поручио је Вучић.

Влада ће наставити да помаже Обреновцу 

Председник Владе Србије Александар Вучић поручио је да ће влада наставити да помаже Обреновац, оценивши да зграда Спортско-културног центра, која је обновљена уз помоћ норвешке владе, изгледа лепше него пре поплава, те да је то велики резутлат и велика ствар.

Вучић је рекао су јавни објекти у Обреновцу обновљени, да се гради ауто-пут, да је отворена фабрика "Меита", те да се отварају нова радна места.

"Хвала вам што осмехом показујете да видите тај бољитак", поручио је Вучић пристуним мештанима у Спортско-културном центру, који је обишао са амбасадором Норвешке Арне Санес Бјорнстадом.

"Наставићемо да бринемо о Обреновцу", рекао је Вучић.

Он је захвалио Норвешкој на великој помоћи, истичући да је та земља само за Обреновац дала 2,3 милиона евра, као и компанији "Кока-кола", која је за спортску опрему одвојила 140.000 евра.

Захвалио је и УНОПС-у, "без кога би мало шта Србија могла направи после поплава", али и истакао да су и град Београд и Обреновац урадили добар посао.

Он је истакао да без вредног и марљивог рада нема будућности за Србију и нашу децу, којима је поручио да се боре за своју будућност,

"Имаћемо нове шампионе у спорту, а много важније, имаћемо и нове борце и такмичаре, који ће да се боре за нашу будућност", поручио је Вучић који је додао да нема успеха без тешког рада и да ништа не пада са неба.

Вучић је захвалио амбасадору Норвешке, наводећи да је та земља само за Обреновац дала 2,3 милиона евра.

Реконстукција је почела новембра прошле године и обухватила је радове у малој и великој позоришној сали, спортској хали, галерији и библиотеци.

Пројекат обнове спровела је Канцеларија УН за пројектне услуге (УНОПС), а Краљевина Норвешка за обнову унутрашњих просторија издвојила је 1,5 милиона евра.

Премијер и Бјорнстад обишли су и изложбу фотографија на којима је приказан центар пре и после поплава, као и ток реконструкције.

У склопу ЈП СКЦ "Обреновац" делују културни центар са позоришном салом, два биоскопа, галеријом и библиотеком, и спортски центар са великом спортском халом и отвореним и затвореним пливалиштем олимпијских димензија.

Јавно предузеће спортско-културни центар "Обреновац" почело је са радом 1982. године под именом "Дом културе и спортова".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару