Петровић честитао Влади на реакцији поводом Брегзита

Председник Америчке привредне коморе у Србији Зоран Петровић оценио је да је Влада добро и правовремено реаговала, како се на Србију не би прелиле реакције тржишта, након што су објављени резултати референдума у Великој Британији који подржавају излазак те земље из ЕУ.

"Имали смо добру реакцију државних органа у петак након објављиваља резултата референдума у Британији. Тржиште капитала је одреаговало, а Влада се састала са представницима Народне банке Србије и закључци су донети. НБС је интервенисала са 40 милиона евра", рекао је Петровић.

Председник Америчке привредне коморе цени начин на који је Влада поступила и истакао да је то оно где је улога државе више него добродошла. 

"Зато смо захвални Влади и НБС", рекао је Петровић.

Петровић је рекао да је уверен да је Америчкој привредној комори у Србији и мандатару исти циљ, а то је да Србија настави да буде привлачна за инвеститоре - стране и домаће.

"Најбоље нас познају пре свега домаћи, али за нас су сви инвеститори важни. Инвеститори доносе технологије, знање и могућност за нове послове", рекао је Петровић истичући да они који се ангажују у предузетничким водама, утичу на повољан раст и стандард и оно што је "питање свих питања - смањивање незапослености".

Петровић је указао да је Влада у претходном периоду за то имала слуха и навео пример да измене Закона о раду који се, како је приметио, недовољно помиње.

"Није било храбрости 10 година, нико се није усудио прстом да мрдне да промени стари закон о раду. Дајем вам велики кредит за то", рекао је Петровић.

Извршна директорка Америчке привредне коморе у Србији Вера Николић Димић истакла је да та комора и њене чланице имају велика очекивања од нове Владе, али да су истовремено и спремне да много раде и ставе на располагање своју експертизу како би помогли да се креира нови и бољи пословни амбијент.

Николић Димић је констатовала да је претходна Влада изнела веома важне реформе које су допринеле бољој пословној клими, а које су спроведе на захтев и учешће привреде.

"Очекујемо од нове Владе да настави реформе, да обезбеди предвидивост привреде, али и да укључи и приватни сектор у настајање прописа који се односе на пословање привреде", рекла је Николић Димић.

Она је пренела поруку те коморе и њених чланица да је веома важна сарадња привреде и државе у стварању новог амбијента који омогућава раст и развој привреде и друштва.

"Очекујемо од Владе даљу реформу државне управе, како због смањења трошкова одржавања, али и да бисмо њену улогу, а то је да она представља сервис грађана и привреде", рекла је извршна директорка Америчке привредне коморе.

Николић Димић констатовала је да је образовање је стуб друштва и подсетила на програм Америчке привредне коморе, кроз који су та комора и њене чланице омогућиле младим људима да стекну нова знања и да се што ефикасније укључе у пословне процесе.

"Има много пројеката у оквиру чланица Америчке привредне коморе, што значи да привреда треба више да се приближи области образовања, како би се млади људи припремили за оно што је привреди потребно, рекла је Вера Николић Димић.

Извршна директорка је истакла да су сви ти мали пројекти добри кораци ка великој реформи образовања које нам је као друштву неоходно како бисмо држали корак са развијеним светом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару