Промена курса туристичких дестинација

Ситуација са авио картама и чартер летовима ове летње сезоне биће другачија после Сајма туризма у Београду. Тржиште авио карата за индивидулна путовања у благом је порасту захваљући "Ер Србији" и великом броју дестинација које се нуде по реалтивно приступачним ценама. Међутим, због опасности од тероризма и ратне зоне опало је интересовање за Тунис, Египат и Турску.

Ускоро, најављују агенције, очекује се смањење броја летова према кризним подручијима и чак за трећину повећање авио саобраћаја са Италијом, Грчком и Шпанијом.

Ових дана очекује се састанак агенција које заједнички пуне чартере да се већи број авиона преусмери ка траженим дестинацијама, али иако и авиона и дозвола има, нема довољно места у летовалиштима јер су туристи из богатијих земаља такође добили идеје да замене кризна подручја познатим и провереним дестинацијама овога лета.

Љубиша Нешовановић из агенције "Робинсон" каже да неће бити тако лако са чартерима.

"Скандинавци, Енглези и Немци после много година опет се враћају на Медитеран и не питају за цену. Сви који желе да авионом путују на море морају већ сада да планирају и карте и смештај", каже Нешовановић.

Ако желите да путујете авио превозом у сопственом аранжману, најбоље је унапред купити карте чак и до шест месеци, а затим тражити место које вам одговара. Највећи продавац авио карата ван интернета "Ер Србија" каже да је лет за Њујорк унео праву пометњу на тржишта наших суседа.

"Највећи број путника за Њујорк биће из бивших република СФРЈ али ту су и путници из околних земаља као што су Румунија, Бугарска, Мађарска", каже Игор Врањешевић из "Џамбо Травела". 

Тржиште авио карата у Србији сваке године расте за пет одсто што је добар показатељ, кажу агенти јер је реч о здравим темељима на којима се може градити бизнис.

Цене за далеке дестинације су пале због добрих веза преко арапских ваздушних лука, тако да на пример, 12 дана на Пукету, острву које многи сматрају за рај на земљи, у хотелу са три звездице и свим авионским таксама кошта само 505 евра, колико је пре четири године коштала само авионска такса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи