Продаје се текстилни комбинат "Рашка"

Договорена продаја Текстилног комбината "Рашка" и холдинг компаније "Војин Поповић" из Новог Пазара. Од продаје имовине биће исплаћени радници и повериоци, док ће купцима бити омогућени повољни кредити.

Представници Министарства економије и регионалног развоја и локалне самоуправе Новог Пазара пронашли су решење за два некадашња привредна гиганта у том граду, изјавио је министар рада и социјалне политике Расим Љајић.

Реч је о Текстилном комбинату "Рашка", за који је претходно предат захтев за покретање стечајног поступка, и холдинг компанију "Војин Поповић" која је у стечају од новембра 2005. године.

Дугогодишњи проблеми у тим фирмама који су у последње време изазвали низ политичких и социјалних тензија, решен је за мање од два сата, рекао је Љајић.

"Договорено је да се одмах почне са продајом делова имовине ТК "Рашке" и од тих пара ће бити намирени радници и повериоци, док ће купцима бити омогућени врло повољни кредити", рекао је Љајић који је учествовао на састанку одржаном у Министарству економије и регионалног развоја.

Потврдио је да ће радници који су остали да раде у ТК "Рашка", а којих има 65, бити преузети од нових власника, а они који желе моћи ће да користе социјални програм.

Исти принцип ће бити примењен и у холдингу "Војин Поповић", рекао је Љајић.

"Од продате имовине у целини или деловима биће намирени радници, а остатак ће бити искоришћен за покретање производње", навео је министар.

Рок за реализацију данашњег договора је крај октобра, а цео процес ће бити под контролом Радне групе састављене од представника Министарства економије и регионалног развоја, локалне самоуправе, Агенције за приватизацију и привредника заинтересованих за куповину новопазарских фирми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару