Трабант електромобил премијерно у Франкфурту

На сајму аутомобила у Франкфурту, представљено 35 електромобила, међу којима и чувени "трабант". "Тесла моторс" спрема нови серијски електроаутомобил са супер перформансама.

Група младих дизајнера покренула је пројекат "Трабант ретро електромобила", који би, такође, био јефтин и употребљив као његов претходник. "Трабант" би требало да се производи у великој серији, а цена не би требало да пређе 12.000 евра.

Нилс Пошвата из "Трабанта" каже да тренутно траже инвеститора како би електромобил био произведен за две године.

Чувени симбол уједињења Немачке, електромобил "трабант" биће и даље пластичан, унутра као "мини морис".

Снабдевен је електричним мотором од 37 киловата. Максимална брзина аутомобила је 120 километара на сат са аутономијом од 60 километара по граду, а пуњење је 45 минута.

Овогодишњи салон аутомобила у Франкфурту обележиле су чак 83 премијере, међу којима је било 35 електроаутомобила.

Наших брендова на сајму није било, али су Американци добро искористили име нашег највећег научника Николе Тесле и по њему дали име најскупљем и најпрестижнијем електомобилу.

Први серијски електроаутомобил имаће супер перформансе- убрзање од 0 до 100 км на час за 3,6 секунди и максималну брзину 300 км на сат. У Калифорнији, где се и производи, кошта 86.000 долара, а држава даје бенефиције за скоро четвртину цене.

"Тесла је био пореклом из Крајине, Србин из Крајине, да њега није било не било ни наизменичне струје. Желећи да нашем електромобилу дамо на значају, дали смо му име Тесла. Спремни смо и за сарадњу са вашим фабрикама, али нема иницијативе са ваше стране", каже Дајмунд О Конел из "Тесла моторса".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије