Читај ми!

ЕПС: Историјска производња у 2013. години

У 2013. години произведено 37,4 милијарди киловат-сати струје, што је рекордна производња у историји ЕПС-а, саопштено из тог предузећа.

Електропривреда Србије (ЕПС) саопштила је да је у 2013. произвела је 37,4 милијарди киловат-сати струје и истакла да је то рекордна производња у историји тог јавног предузећа.

Како се наводи, у односу на 2012. годину, производња електричне енергије већа је за скоро три милијарде киловат-сати, а у односу на план за 2013. годину забележено је повећање за 469 милиона киловат-сати.

Хидрицентрале су у 2013, како се прецизира, произвеле милијарду киловат-сати, односно око 12,4 одсто више струје него годину дана раније, док је производња из термоелектрана била већа за 2,2 милијарде киловат-сати, однсно око 9,3 одсто.

У 2013. години у оквиру система ЕПС-а произведено је више од 39,4 милиона тона угља, односно више од 30,6 милиона тона у Рударском басену "Колубара" и 8,8 милиона тона на коповима у оквиру Термоелектрана-копова "Костолац".

Како се истиче, у последњем месецу 2013. године у Термоелектрани "Никола Тесла" А остварена је најбоља историјска месечна производња од 1,08 милијарди киловат-сати.

Резултатом из децембра 2013. године "оборен" је рекорд ове термоелектране из јануара 1985. године када је произведена 1,06 милијарди киловат-сати, навео је ЕПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи