Читај ми!

Удруживање "МК групе" и "Подравке"?

Миодраг Костић каже да су у завршној фази преговори о удруживању његове "МК групе" и копривничке "Подравке". Костић је још половином прошле године изнео идеју о удруживању сродних компанија у регији.

"МК група" већ неколико месеци преговара с копривничком "Подравком" с којом намерава да се удружи а, како је изјавио власник те групе Миодраг Костић, преговори са хрватском компанијом су у завршној фази.

Српски "краљ шећера", како пише Слободна Далмација, намерава да уложи око 100 милиона евра у послове у Хрватској.

Костић, чија компанија располаже с више десетака хектара ораница у Војводини и Украјини, још је половином прошле године на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, изнео идеју о удруживању сродних компанија у регији.

Предложио је стварање велике компаније под називом АМАНП, што су почетна слова компанија које би се према његовој идеји ујединиле - "Агрокор", "МК група", "Атлантик Група", "Нектар" и "Подравка".

"Заједничка компанија имала би једну управу и приход од око седам милијарди евра и за њу би владао велики интерес. Ако се на време не опаметимо, бићемо само гледаоци у великој европској утакмици", упозорио је Костић.

Оваква компанија би производила, али и продавала, практично најпознатије брендове с подручја бивше Југославије, од "вегете", преко "кокте" до "смокија", "цедевите", "фруктал" сокова.

Према неким од последњих података српски привредници су у Хрватску уложили четрдесетак милиона евра, док су укупне инвестиције хрватских компанија, њих више од педесет, реализоване у Србији у висини од око 600 милиона евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи