Читај ми!

ЕПС постаје акционарско друштво

Министарка енергетике Зорана Михајловић најавила да ће ЕПС у наредним месецима постати акционарско друштво. На тај начин, грађани ће добити бесплатне акције тог предузећа. ЕПС у поређењу с другим јавним предузећима одмакао у реформама, оцењује Михајловићева.

Електропривреда Србије (ЕПС) ће сигурно постати акционарско друштво у првом кварталу 2014, што ће омогућити да грађани добију бесплатне акције тог предузећа, изјавила је министарка енергетике Зорана Михајловић.

Михајловићева је за агенцију Бета рекла да ће се преласком ЕПС-а у акционарско друштво у државном власништву стећи услови да се одреди колика ће бити вредност акције и по колико ће бесплатних акција добити грађани и садашњи и бивши радници предузећа.

"ЕПС је компанија која може да има одличну вредност акција, то је једна заокружена целина и предузеће које има избалансиран однос хидро и термо капацитета за продизводњу и регионално је добро постављено", оценила је министарка.

Михајловићева је оценила и да је у поређењу с другим јавним предузећима ЕПС одмакао у реформама, али да, по њеном мишљењу, мора да буде ефикаснији.

Према њеним речима, формирано је предузеће "ЕПС снабдевање", што је први корак у организационом реформисању и урађено је доста на финансијском реформисању тако да више не може да се говори о ЕПС-у као о предузећу у "невероватном минусу".

"Врло је могуће да ће ЕПС 2013. годину завршити позитивно и то не само књиговодствено, већ зато што је урадио финансијско реформисање", истакла је Михајловићева.

Навела је да оно што недостаје ЕПС-у јесте улагање у производњу, пре свега у дистрибутивну мрежу, јер скоро да постоје различити напонски нивои у земљи зато што није изграђена дистрибутивна мрежа.

"Потреба су улагања, али ЕПС је један од система који у будућности може да донесе корист Србији, односно акционарима", закључила је Михајловићева.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи