Читај ми!

"Ер Србија" исписује нову историју

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић каже да новим брендом национална авио-компанија исписује нову историју и корача ка циљу - да постане регионални лидер. За 2014. годину Кондић најављује успостављање нових линија.

Новим авио-брендом "Ер Србија" је направила историју, и отварајући нове дестинације закорачила је ка свом циљу - да постане регионални лидер, рекао је Танјугу генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић.

"Пре неки дан, друг из Аустралије ми је рекао да је у Лондону пролазио поред нашег авиона, први пут га видео и рекао - а-ха, то је из Србије. Сада сви у Европи када виде наш авион знају одакле је", навео је Кондић додајући да је то за њега лично, компанију и Србију веома битна ствар.

"Компанију смо извели на први корак, али пред нама је још много корака у њеном даљем развоју, али за сада смо задовољни", нагласио је Кондић, иначе Србин из Аустралије.

"Све иде добро", нагласио је и додао да "Ер Србија" у 2014. улази са новом енергијом.

"У 2013. смо направили историју, обновили нашу националну авиокомпанију и кренули на историјски пут. После 66 година угасили смо 'Јат', али га нисмо заборавили, узели смо оно што је најбоље од те компаније и уградили у нову компанију, 'Ер Србију'", додао је Кондић.

Србија први пут има националну авиокомпанију са својим именом. "Ер Србија" је званично почела са радом као национални авиопревозник Србије 26. октобра 2013. године, успостављањем линије Београд - Абу Даби.

"Ер Србија" је основана стратешким партнерством државе и компаније "Етихад ервејз" из Уједињених Арапских Емирату, која има 49 процената власничког удела.

Кондић је подсетио да су успостављене нове линије и повећан број летова.

Према његовим речима, "Ер Србија" је увећала броја путника и у периоду од октобра повећан је капацитет за око 50 одсто, пошто има много више летова.

Кондић је указао да, на пример, први авион "ербас А319" - "Новак Ђоковић" лети дупло више него замењени "боинг 737".

"У новој 2014. години, за почетак сезоне крећемо у Бејрут, идемо у Варну, Софију и ту још има варијанти за које се нисмо дефинитивно одлучили. Имали смо Каиро у виду, али због проблема у Египту још нисмо решили да ли идемо или не. Има још седам или осам дестинација које разматрамо", рекао је Кондић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи